DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Rali

Kiderült, hogy mik a Volkswagen tervei

A rali világát áramütésként érte a hír, hogy a negyedik éve uralkodó gyártó kiszáll a WRC-ből - a német cég elárulta, hogy hogyan képzeli el a motorsportos jövőjét 2017-től.

Ahogy arról már mi is beszámoltunk, a Volkswagen úgy döntött, hogy kiszáll a rali-világbajnokság körforgásából és már 2017-ben sem indít csapatot - ezt most hivatalosan is megerősítette a német gyártó. A döntés azért hatott meglepetésként, mert már jó ideje komoly pénzt, energiát és időt öltek bele a 2017-es Polo WRC fejlesztésébe, amit így nem láthatunk majd a versenypályákon. A ralival azonban teljesen nem terveznek szakítani.

ogier-vw-spain-2016



"A Volkswagen hatalmas kihívással néz szembe" - mondta Frank Welsch, a technikai fejlesztésért felelős vezető. "A terveink érdekében muszáj a jövő technológiáira koncentrálnunk, ezzel egyidőben pedig az ügyfél-versenyeztetésre is nagyobb hangsúlyt fektetünk. A Golf GTI-vel a TCR-ben a pályaversenyzésre, a Beegle GRC-vel a ralikrosszra, majd az R5-ös szabályok szerint épített Polóval a ralira is" - árulta el Welsch.

"Ez volt a legsikeresebb időszak a gyártó motorsport-történetében. Nagyszerű dolgokat csináltunk, de már a jövőre és az előttünk álló feladatokra koncentrálunk" - tette hozzá a WRC-programot az idei szezon közben átvevő Sven Smeets. 

Az elmúlt négy szezonban négy világbajnoki címet szerző Sebastien Ogier így állás nélkül marad, de Jari-Matti Latvala, vagy a pályafutása legjobb évét produkáló Andreas Mikkelsen is kikerült a pilótapiacra - csak éppen szabad autó nem nagyon akad már. "Szívből köszönöm a pilótáink és navigátoraink teljesítményét, nem csak rendkívül gyorsak, de nagyon hatékony hírnökei is a Volkswagennek. Az egész csapat Sven Smeets köré épült, aki megalapozta a sikert és folytatni akarjuk a munkát ezzel a kiváló csapattal" - mondta Welsch.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: