DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Rali

A Volkswagen kiszállhat a WRC-ből

A német márka jött, látott és győzött, hiszen bemutatkozása után zsinórban négy győzelmet szerzett a WRC-ben. Könnyen lehet azonban, hogy hamarosan véget ér a népautós kaland.

A Volkswagen testvérmárkája, az Audi alig egy hete jelentette be, hogy kivonul a Hosszútávú-világbajnokságból annak érdekében, hogy erőforrásait a Formula-E-re fordítsa, most pedig úgy tűnik, hogy a VW-csoport újabb motorsport-programjára fognak keresztet vetni Németországban.



 A wolfsburgiak rali-világbajnokságból történő kiszállását már egy évvel ezelőtt, az emissziós botrány után is megpendítette a sajtó, de maradtak a WRC-ben. És milyen jól tették, hiszen idén zsinórban negyedik bajnoki címüket gyűjtötték be konstruktőrként, és az egyéni bajnokságban is Sebastien Ogier révén.

Most az Autosport szellőztette meg a távozás lehetőségét, mindenesetre a Volkswagen WRC-csapatának vezetője, Sven Smeets nem akarta kommentálni a híresztelést. „Az Audit érintő hírek engem is ugyanúgy váratlanul értek, mint bárki mást, nem tudtam, mi folyik náluk” - mondta a szakember. „De a mostani pletykák Németországban kezdődtek. Ez a valaki, akitől az információ származik, nem a motorsport berkein belül dolgozik, én viszont nem akarok hozzáfűzni semmit ezekhez a pletykákhoz.

Az Autosport úgy tudja, hogy már a márka károsanyag-kibocsátási botránya után a Volkswagen vezetői be szerették volna szüntetni a WRC-programot, de egy évvel meghosszabbították azt 2015-re, most pedig hasonló történhet, 2017 végé azonban komoly a valószínűsége, hogy Wolfsburgbaan nemmel fognak szavazni a folytatást illetően.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: