DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

WRC: Hyundai-csata a walesi dobogóért

Sebastien Ogier továbbra is magabiztosan vezet a Wales Ralin, Ott Tanak is stabilan őrzi második helyét, mögöttük azonban zajlik a Hyundai-belharc - Neuville számára az év végi ezüst a tét.

Nem sokat változott a képlet a Wales Ralin az első naphoz képest szombaton, az élmezőnyben csak a különbségek nőttek, illetve csökkentek a mai nyolc gyorsasági szakaszon. A címvédő Sebastien Ogier nem sokat kockáztatott, de stabil, gyors ritmusban autózott, míg Ott Tanak négy szakaszgyőzelmet is bezsebelt a Ford Fiestával - az észt versenyző kérdés nélkül tartja második helyét.

paddon-hyundai-wales-2016



Mögötte óriási csata dúl a dobogó alsó fokáért a két Hyundai, Thierry Neuville és Hayden Paddon között, de a szakaszt is nyerő belga egyelőre nem engedi magához közelebb Paddont - neki fontosabb is a jó helyezés, hiszen a világbajnoki második helyért hajt. Kris Meeke folyamatosan panaszkodik a rossz rajthelyére, de így is ötödik, Dani Sordo is "légüres térben" mozog már a hatodik helyen, Mads Ostberg nem érezheti magát biztonságban, ugyanis pár másodpercre megközelítette a tegnapi hajtásgondjával perceket veszítő Jari-Matti Latvala.

A harmadk VW-vel Andreas Mikkelsen is zárkózik, az utolsó szuperspeciált meg is nyerte, de a pontszerzésre így is halovány esélye van csak, leginkább csak a vasárnapi Power Stage-ben bízhat - pedig neki is nagyon kellene a pont, hiszen ő küzd Neuville-lel az év végi ezüstéremért. 

A Wales Rali állása a második nap után:

1. Sebastien Ogier Volkswagen Polo R WRC             2:43,25,3
2. Ott Tanak Ford Fiesta RS WRC +33,8
3. Thierry Neuville Hyundai i20 WRC '16 +1:34,5
4. Hayden Paddon Hyundai i20 WRC '16 +1:47,1
5. Kris Meeke Citroen DS3 WRC +2:29,5
6. Dani Sordo Hyundai i20 WRC '16 +3:36,0
7. Mads Ostberg Ford Fiesta RS WRC +4:15,0
8. Jari-Matti Latvala Volkswagen Polo R WRC +4:22,2
9. Stephane Lefebvre Citroen DS3 WRC +6:52,7
10. Eric Camilli Ford Fiesta RS WRC +7:35,6
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: