DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Rali

Ogier vezet a ködös Wales Rali első napja után

A délelőtti kört még a köd uralta, a délutánra kitisztuló időben viszont nem volt ellenfele a világbajnoknak - Mikkelsen és Latvala is pórul járt, Tanak beékelődött a Hyundai-pilóták elé.

A negyedik világbajnoki címét az előző futamon már bebiztosító Sebastien Ogier kezdett a legjobban a Wales Rali első napján, de Ott Tanak is nyert két szakaszt és tartotta a lépést a volkswagenessel – legalábbis az első körben, délután már ő is elmaradt a franciától. Ogier végül a nyolc gyorsaságiból ötöt megnyert és magabiztos előnyt épített ki Tanak előtt, de a fordos sem bánkódhat, hiszen a második helye stabilnak tűnik – egyértelműen gyorsabb, mint az üldözői.

ogier-wales-volkswagen-2016



Ahogy felszállt a reggeli köd, úgy lett egyre gyorsabb a mezőny, de ebben már nem lelte sok örömét Andreas Mikkelsen – a pontverseny második helyéért hajtó norvég folyamatosa hajtásgondokkal küzdött és napközi szerviz híján kilenc perc hátrányt szedett össze. Fő riválisa, Thierry Neuville délelőtt még óvatos volt, a nap záró szakaszát azonban megnyerte, ezzel megelőzte csapattársát, Hayden Paddont és a citroenes Kris Meeke-et is – az egész napon át tartó rendkívül szoros csatából a belga jött ki legjobban.

Mikkelsenhez hasonlóan Jari-Matti Latvala Volkswagenjéből is eltűnt a hajtás, ő a harmadik helyről csúszott vissza a nyolcadikra, „szerencséjére” csak az utolsó két szakaszon jelentkezett a probléma.

A Wales Rali állása az első napot követően:

1.

Sebastien Ogier

Volkswagen Polo R WRC

              1:44,31,2

2.

Ott Tanak

Ford Fiesta RS WRC

+37,3

3.

Thierry Neuville

Hyundai i20 WRC '16

+1:09,0

4.

Hayden Paddon

Hyundai i20 WRC '16

+1:12,8

5.

Kris Meeke

Citroen DS3 WRC

+1:14,8

6.

Dani Sordo

Hyundai i20 WRC '16

+2:07,2

7.

Mads Ostberg

Ford Fiesta RS WRC

+2:37,3

8.

Jari-Matti Latvala

Volkswagen Polo R WRC

+3:43,6

9.

Stephane Lefebvre

Citroen DS3 WRC

+4:31,6

10.

Esapekka Lappi

Skoda Fabia R5

                 +4:55,0

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: