DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

A Toyota bejelentette egyik 2017-es pilótáját

A WRC-be a következő szezontól visszatérő japán gyártó bejelentette, hogy ki fogja vezetni az egyik Yaris WRC-t a 2017-es szezonban - a másik pilóta kilétét egyelőre homály fedi.

Hivatalossá vált, amit már eddig is lehetett sejteni: a WRC-be visszatérő Toyota egyik gyári pilótája a finn Juho Hanninen lesz 2017-től. Hanninen 2010-ben az IRC-sorozatot nyerte meg, 2012-ben Európa-bajnok lett és 2014-ben a Hyundai visszatérésénél is szerepet kapott - azóta azonban kikerült a csapat látóköréből.

yariswrc-toyota



Hanninen töltötte a legtöbb tesztkilométert a Toyota WRC-programjában eddig, így nem volt meglepő a bejelentés. "Ez tényleg olyan érzés, mint egy valóra vált álom" - mondta a finn pilóta. "Egy ekkora potenciállal rendelkező csapathoz csatlakozni és teljes szezont futni velük, óriási lehetőség. Együtt dolgoztunk az autó első lépései óta, ez még izgalmasabbá teszi a dolgot és még inkább motivál. A Yaris WRC hihetetlen, alig várom már a Monte-Carlo Ralit."

A korábbi négyszeres világbajnok és a jelenlegi csapatfőnök, Tommi Makinen szerint Hanninen rendkívül motivált a program kezdete óta. "Tisztában van vele, hogy fokozatosan akarunk haladni és a 2017-es szezon még a kezdetről fog szólni, tanulnunk kell. Sok tapasztalata van és ő fejlesztette az autót a kezdetektől, így ő ismeri a legjobban. Ez tökéletes kombináció számomra és biztos vagyok abban is, hogy mindenki a legjobbját fogja nyújtani azért, hogy sikeresek legyük."

A Hyundai és a Citroen is bejelentette már 2017-es pilótáit, a Toyotánál pedig a legnagyobb eséllyel az idén a WRC2-ben remeklő Esapekka Lappi pályázik a másik autóra. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: