DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Rali

WRC: Ogier már a győzelem kapujában

A címvédő nem vállalt felesleges kockázatot a Korzika Rali második napján, de így is közel egy perccel vezet Thierry Neuville előtt - már csak két szakasz van hátra.

A pénteki defekt után rendkívül erősen kezdte a szombati napot Kris Meeke, a brit pilóta tizenhét másodpercet osztott ki a második helyezettnek az első gyorsaságin és elkezdte ledolgozni a hátrányát. A felzárkózás azonban nem tartott sokáig, a következő szakaszon hibázott és összetörte a DS3 WRC-t, így fel kellett adnia a futamot. Remekelt viszont a másik Citroennel a WRC-vel pályafutása első aszfaltos vb-futamát teljesítő Craig Breen, aki harmadik és negyedik időt is autózott, a vasárnapot pedig a biztos ötödik pozícióból várhatja.

ogier-vw-korzika-2016



Előtte nem történt nagy változásváltozás, Sebastien Ogier óvatosabbá vált, főleg a délutáni nehezebb körülmények között, de hiába nyert szakaszt Meeke mellett Thierry Neuville, a belga pilóta hátránya így is 46,5 másodperc a záró nap előtt. A második helyét mindenesetre stabilizálni tudta, Andreas Mikkelsen ugyan hamar átlépte Jari-Matti Latvalát, de azóta inkább mindkét pilóta őrzi a pozícióját, minthogy felesleges kockázatot vállaljon. Hayden Paddon a hatodik a másik i20 WRC-vel, a tegnap defektet kapó Sordo a hetedik helyig zárkózott, a legjobb fordos pedig meglepetésre még mindig Eric Camilli - a WRC2 mezőnyét vezető Elfyn Evans továbbra is ott van a legjobb tízben.

Vasárnap két gyorsaságival zárul a Korzika Rali, ebből az első egy szűk 54 kilométeres, borzasztóan nehéz pálya, majd a második egy rövid, 10,4 kilométeres - ez lesz a versenyt lezáró Power Stage.

A Korzika Rali állása a szombati nap után:

1. Sebastien Ogier Volkswagen Polo R WRC             3:27,10,0
2. Thierry Neuville Hyundai i20 WRC '16 +46,5
3. Andreas Mikkelsen Volkswagen Polo R WRC +1:08,0
4. Jari-Matti Latvala Volkswagen Polo R WRC +1:41,3
5. Craig Breen Citroen DS3 WRC +2:04,9
6. Hayden Paddon Hyundai i20 WRC '16 +2:42,7
7. Dani Sordo Hyundai i20 WRC '16 +3:03,9
8. Eric Camilli Ford Fiesta RS WRC +4:18,2
9. Mads Ostberg Ford Fiesta RS WRC +5:10,5
10. Elfyn Evans Ford Fiesta R5 +5:47,0
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: