DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Ogier a mezőny felett a Korzika Ralin

A címvédő Volkswagen-pilóta az összes szakaszt megnyerte pénteken, míg a riválisai közül többen is defektet kaptak - domináns teljesítménnyel vezet a francia vb-futamon.

A csütörtöki shakedown után nem volt újabb tapogatózó szakasz, rögtön egy közel ötven kilométeres, pokolian nehéz gyorsaságit kellett teljesíteni péntek reggel - a Korzika Ralik sajátossága szerint ezúttal is kevés, de hosszú pálya alkotja a programot. Ezen Sebastien Ogier diktálta a tempót, de Kris Meeke és Dani Sordo is öt másodpercen belül volt a világbajnokhoz képest, ami a hatalmas távot tekintve elenyészőnek tűnt, főleg úgy, hogy a másik két Volkswagen (Mikkelsennel és Latvalával) csak a hetedik-nyolcadik helyen kezdett. 

ogier-korzika-2016



A második szakaszon már nagyobb volt Ogier fölénye (ez egy 30 kilométeres pálya volt) és a Polo WRC-k egyébként is javultak, feljebb kapaszkodott Mikkelsen és Latvala is, de a második helyet továbbra is Meeke őrizte, mögötte a három Hyundai WRC-vel. Délután aztán változott a képlet, Meeke defektet kapott az 50 kilométeres gyorsaságin így meg kellett állnia kicserélni azt, amivel bő két percet veszített, így kiszállt az élen állók csatájából - Ogier ezt is magabiztosan nyerte, mögé Thierry Neuville lépett fel.

A pénteki utolsó (negyedik) szakaszon sem változott a képlet, Ogier ezúttal is messze a mezőny felett állt, Latvala nem is értette, hogy lehet csapattársa ilyen gyors - Mikkelsen szerint lehet, hogy a francia már a 2017-es autóval megy... A nap végére is jutott még dráma, Hayden Paddon kapott egy defektet, de végzetes időveszteség nélkül ki tudott jönni a szakaszról, Dani Sordo azonban úgy járt, mint Meeke: ki kellett cserélnie a lapos kerekét, ő is begyűjtött itt két percet.

A WRC2 kategória eleje ezúttal is a pontszerző helyekért küzd abszolútban, Elfyn Evans a Forddal, Jan Kopeczky pedig a Skodával diktál óriási tempót.

A Korzika Rali állása az első nap után:

1. Sebastien Ogier Volkswagen Polo R WRC             1:37,52,8
2. Thierry Neuville Hyundai i20 WRC '16 +44
3. Jari-Matti Latvala Volkswagen Polo R WRC +58
4. Andreas Mikkelsen Volkswagen Polo R WRC +59,3
5. Craig Breen Citroen DS3 WRC +1:18,7
6. Hayden Paddon Hyundai i20 WRC '16 +1:26,2
7. Eric Camilli Ford Fiesta RS WRC +2:00,7
8. Elfyn Evans Ford Fiesta R5 +2:36,3
9. Dani Sordo Hyundai i20 WRC '16 +2:39,1
10. Mads Ostberg Ford Fiesta RS WRC +2:41,9
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: