DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Ogier újra a csúcson Németországban

A címvédő megőrizte előnyét és idei harmadik győzelmét aratta, de a második helyért iszonyatos harc folyt - végül egyetlen tizedmásodperc döntött a Német Rali ezüstérméről.

Nem történt fordulat a Német Rali harmadik versenynapján: ugyan a mai első szakaszt elóvatoskodta az élen álló Sebastien Ogier, végül így is könnyedén beosztotta előnyét: a címvédő idei harmadik győzelmét aratta, ezelőtt utoljára Svédországban állhatott a dobogó tetején.

Mögötte ádáz küzdelem zajlott a dobogós helyezésekért, a két Hyundai (Daniel Sordo és Thierry Neuville) reggel átugrotta Andreas Mikkelsent (Volkswagen) és az utolsó gyorsasági döntött mindenről: egészen elképesztő csatában végül Sordóé lett az ezüstérem, egy tized (!) másodperccel előzte meg csapattársát. A sokáig vezető Mikkelsen így végül lemaradt a dobogóról, be kellett érnie a negyedik hellyel. 

A Power Stage-en egyébként Neuville szaladt végig a leggyorsabban, így ő kapta a legtöbb pluszpontot, A már pénteken kieső Jari-Matti Latvala egy itt megszerzett második hellyel vigasztalódott, Ogier pedig harmadikként egy egységgel gazdagodott a futamgyőzelem mellé.

A 17.. utolsó előtti gyorsaságit egyébként törölni kellett a nézők biztonsága miatt - csak Eric Camilli mehetett rajta végig, más már el sem rajtolt a szakaszon, így mindenki azonos időt kapott.

Célbaért a Turán-Zsíros páros is, a magyar duó a WRC2 kategória nyolcadik helyén zárta a rendkívül nehéz világbajnoki futamot.

A Német Rali végeredménye:

1. Sebastien Ogier Volkswagen Polo R WRC             3:00.26,7
2. Daniel Sordo Hyundai i20 WRC +20,3
3. Thierry Neuville Hyundai i20 WRC +20,4
4. Andreas Mikkelsen Volkswagen Polo R WRC +27,2
5. Hayden Paddon Hyundai i20 WRC +3:34,8
6. Mads Ostberg Ford Fiesta RS WRC +4:31,2
7. Esapekka Lappi Skoda Fabia R5 +8:36,8
8. Pontus Tidemand Skoda Fabia R5              +8:52,5
9. Jan Kopeczky Skoda Fabia R5 +9:44,2
10. Armin Kremer Skoda Fabia R5 10:10,6
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: