DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

WRC: Drámai hajrában Mikkelsené az első hely

Az utolsó előtti gyorsaságin járt pórul a végig vezető Ott Tanak, így a végig lesben álló Andreas Mikkelsen és a Volkswagen ért oda az első helyre Lengyelországban - a világbajnok idei leggyengébb futamát teljesítette.

Drámaian alakult a Lengyel Rali hajrája, ugyanis a végig vezető, szenzációsan autózó és élete legjobb eredményét szállító Ott Tanak defektet kapott az utolsó előtti gyorsaságin - így elmaradt az igazi bravúr és lecsúszott az első helyről. A győzelmet így a végig parádésan teljesítő Andreas Mikkelsen szerezte meg, aki a teljes futam során "lesben állt", bár az ominózus szakaszon, ahol Tanak pórul járt, ő is kis híján kiesett...

MikkelsenLengyel



A dobogó harmadik fokára a szintén hibátlanul vezető Hayden Paddon állhatott fel a Hyundaijal, defektet kapó csapattársa, Thierry Neuville előtt - a belga pilóta így is maga mögött tudta tartani a két Volkswagent, Jari-Matti Latvalát és Sebastien Ogier-t. A világbajnok idei leggyengébb eredményét hozta a lengyel murván és csak hatodikként zárt, bár a Power Stage-en sikerült extra pontokhoz jutnia. A vége egyébként iszonyatosan szoros lett, Paddon és Neuville egy másodpercen belül végzett egymáshoz képest, de a második és a hatodik pozíció között végül alig tizennégy másodperc döntött.

Ugyan vasárnap csak négy szakaszt rendeztek, az eddigiekhez képest most volt a legtöbb probléma, Tanak és Neuville defektjei mellett Stephane Lefebvre összetörte a Citroent és Dani Sordo is kiesett, így az R5-ös mezőny első helyezettje, Teemu Suninen ezúttal is odaért a legjobb tíz közé abszolútban. A WRC2 kategóriában teljesítette a rettenetesen nehéz futamot Turán Frigyes és Zsíros Gábor is, a magyar páros a kilencedik helyen ért célba "sajátjai" között. 

A Lengyel Rali végeredménye:

1

Andreas Mikkelsen

Volkswagen Polo R WRC

2:37:34,4

2

Ott Tanak

Ford Fiesta RS WRC

+26,2

3

Hayden Paddon

Hyundai i20 WRC '16

+28,5

4

Thierry Neuville

Hyundai i20 WRC '16

+29,3

5

Jari-Matti Latvala

Volkswagen Polo R WRC

+33,8

6

Sebastien Ogier

Volkswagen Polo R WRC

+40,3

7

Craig Breen

Citroen DS3 WRC

+2:01,4

8

Mads Ostberg

Ford Fiesta RS WRC

+3:04,6

9

Eric Camilli

Ford Fiesta RS WRC

+5:03,1

10

Teemu Suninen

Skoda Fabia R5

+5:53,3

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: