DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Férfi munka volt: Szardíniáról is pontokkal távoztak Turánék

Turán Frici és Zsiros Gabi folytatva a Portugál Rali sikereit az idei versenyszezonuk második világbajnoki versenyén is eredményesen autózott a Ford Fiesta R5-tel. A páros a WRC2-es kategóriában 8. helyen végzett a Szardínia Ralin, ezzel újabb 4 ponttal gazdagítva csapatot.
„Most, hogy nyolcadikként sikerült beérnünk a célba, már teljesen másképp látjuk a szombati nap kedvezőtlen történéseit. Ahhoz képest, hogy a kellemetlen műszaki hiba miatt a superrally szabályok szerint a kihagyott, illetve be nem fejezett gyorsaságinkként plusz időt kaptunk, jó ütemű versenyzést mutattunk be a záró nap négy szakaszán és vissza tudtuk szerezni a WRC2-es 8. helyünket, aminek nagyon örülünk. Összességében pozitív hétvégét zártunk Szardínián, a vasárnapi gyorsaságik közül kiemelném a hármas szakaszt, ami kifejezetten tetszett nekünk a kitűnő ritmusa miatt. Az utolsó futamon viszont elég rossz minőségű talajjal találkoztunk, így ezen a megpróbáltatásokkal teli pályán már csak az volt a célunk, hogy hiba nélkül teljesítsük a gyorsaságit. Szerencsére ez sikerült, így megtartottuk az időkülönbséget és a 8., pontszerző helyünket. Köszönjük mindenkinek a szurkolást, a támogatóinknak, a csapatnak, hogy velünk voltak és segítettek minket“  –  mondja Turán Frigyes. 
 
DAY4_0005
 
„Nagyon nehéz, hosszú versenyen vagyunk túl, ami sok-sok izgalmas pillanatot hozott. A szombati, kormányösszekötő eltörést követően folytathattuk a versenyzést a superrally  szabályai szerint, ami kicsit megnehezítette a dolgunkat. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy nagyon szépen jöttünk fel, hiba nélkül autóztunk vasárnap, ami meghozta a remélt eredményt. Elégedettek vagyunk, hogy nyolcadikként hoztuk be a Fiestát a célba, ez egy jó mulatság, igazi férfi munka volt, megérdemelten kortyolhatjuk az első korsó sörünket“ – teszi hozzá mosolyogva Zsiros Gabi.
 
Turán Frigyesék két futam után, kategóriájukban 6 ponttal a 27. helyen állnak az 51 fős világbajnoki mezőnyben. 
 
A Szardínia Ralit Thierry Neuville nyerte meg, ezzel megszerezte az idei évben első győzelmét, őt Jari-Matti Latvala és Sébastian Ogier követte. A világbajnokság következő állomására Lengyelországban kerül sor július 1-3. között. 
 
Összefoglaló videó:
 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: