DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Rali

Meeke és a Citroen győzött Portugáliában

A brit pilóta karrierje második győzelmét aratta a hivatalosan nem is gyári csapatként induló Citroennel, Ogier-t a végén még Mikkelsen is megelőzte - Turánék a legjobb húszban zártak.

Az első hely szempontjából nagy izgalmakat nem hozott a Portugál Rali utolsó versenynapja, hiszen a Citroent terelgető Kris Meeke bőven be tudta osztani az előnyét és különösebb kockázatvállalás nélkül nyerte meg a futamot - végig megbízhatóan és nagyon gyorsan autózott, ezzel ő és a Citroen is egyéves szünet után tért vissza a csúcsra. Érdekesség, hogy úgy érték el ezt a parádés eredmény, hogy idén nem futnak teljes szezont, hanem a 2017-es gyári visszatérésre készülnek...

MeekeWin



A második helyért ádáz csata folyt a két Volkswagen, a világbajnoki címvédő Sebastien Ogier, valamint Andreas Mikkelsen között. A norvég pilóta szombaton jelentősen csökkentette hátrányát csapattársával szemben, vasárnap pedig még többet vállalt és az első két gyorsaságit megnyerte, ezzel már át is ugrotta a listavezetőt. Délután Ogier visszavágott, de fordítani már nem tudott, így ha csak szűk öt másodperccel is, de alulmaradt Mikkelsennel szemben.

A Hyundai számára nem alakult jól a futam, hiszen Hayden Paddon i20 WRC-je porrá égett pénteken, szombaton Thierry Neuville esett ki technikai hiba miatt, Dani Sordo pedig hiába vezetett nagyon jól, ezúttal be kellett érnie a negyedik hellyel. Pályafutása legjobb eredményét érte el a Forddal Eric Camilli, aki öt másodpercet tudott megőrizni előnyéből Jari-Matti Latvalával szemben és az ötödik helyen ért célba - a finn volkswagenes lett a hatodik, amire az első napi technikai gondok után nem panaszkodhat. 

A Power Stage-et egyébként kisajátította magának a Volkswagen, Ogier három, Latvala kettő, Mikkelsen pedig egy pluszpontot tudott itt begyűjteni. A WRC2-es kategóriában Turán Frigyes és Zsíros Gábor szinte végig hibátlanul autózott a hétvége folyamán, így végül a kategória kilencedik, egyben az abszolút értékelés tizennyolcadik helyén zárt.

A Portugál Rali végeredménye:

1

Kris Meeke

Citroen DS3 WRC

3:59:01,0

2

Andreas Mikkelsen

Volkswagen Polo R WRC

+29,7

3

Sebastien Ogier

Volkswagen Polo R WRC

+34,5

4

Dani Sordo

Hyundai i20 WRC '16

+1:37,,1

5

Eric Camilli

Ford Fiesta RS WRC

+4:01,6

6

Jari-Matti Latvala

Volkswagen Polo R WRC

+4:06,9

7

Mads Ostberg

Ford Fiesta RS WRC

+6:53,6

8

Martin Prokop

Ford Fiesta RS WRC

+10:24,1

9

Pontus Tidemand

Skoda Fabia R5

+11:45,2

10

Nicolás Fuchs

Skoda Fabia R5

+13:14,0

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: