DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Svéd Rali: Ogier győzött, Latvalának semmi sem sikerült

Nem történt meglepetés a Svéd Rali utolsó szakaszán, a világbajnok Sebastien Ogier ismét nyert és már két futam után meglépett riválisai elől - nagy eredményt ért el a Hyundai.

Tulajdonképpen semmi sem változott a Svéd Rali utolsó szakaszán, a vasárnapi Power Stage-en. A végig vezető Ogier ezt a gyorsaságit is megnyerte, csapattársa, Mikkelsen futott be másodikként, a harmadik helyért járó +1 pontot pedig Thierry Neuville és a Hyundai gyűjtötte be - Latvala hiába igyekezett, rossz rajtpozíciója miatt itt sem sikerült javítania. 

Ogier-dppi_1



A címvédő Sebastien Ogier így idei második győzelmét aratta és már most meglépett riválisai elől a pontversenyben, volkswagenes csapattársa, Jari-Matti Latvala az első nap technikai problémái után esélytelenül autózta végig a futamot - a harmadik Polo WRC-vel Andreas Mikkelsen több hibát is elkövetett, így végül be kellett érnie a negyedik pozícióval. A Hyundai ellenben elégedett lehet, a meglepetésember Hayden Paddon jó rajtpozícióját kihasználva végig pontosan vezetett és megszerezte a második helyet, Dani Sordo egy sziklával történt találkozás ellenére odaért a hatodik pozícióba, igaz, Thierry Neuville az első napi technikai hiba után már nem tudott felkapaszkodni az első tízbe.

Szintén elégedett lehet a Ford, hiszen Mads Ostberg kaland nélkül szállította a harmadik helyet és bár Eric Camilli összetörte a második számú autót, Ott Tanak is jó tempót diktált és végül ötödikként zárt. A csak bizonyos futamokon induló Citroennek ezúttal sem volt szerencséje, hiszen akárcsak Monte-Carlóban, Kris Meeke ezúttal is pórul járt egy sziklával és kiesett, Craig Breen pedig nem tudta felvenni az élmezőny tempóját.

A világbajnokság következő futamát március 3-a és 6-a között, Mexikóban rendezik majd.

A Svéd Rali végeredménye:

1.

Sebastien Ogier

Volkswagen

1:59:47.4

2.

Hayden Paddon

Hyundai

+29.8

3.

Mads Ostberg

Ford

+55.6

4.

Andreas Mikkelsen

Volkswagen

+1:10.8

5.

Ott Tanak

Ford

+1:50.7

6.

Dani Sordo

Hyundai

+2:24.0

7.

Henning Solberg

Ford

+2:40.0

8.

Craig Breen

Citroen

+2:44.6

9.

Elfyn Evans

Ford

+5:17.0

10.

Pontus Tidemand

Skoda

+5:31.7

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: