DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Érdi: Kategória ötödik hely a legendás versenyen

A szombati hatalmas esőzés után bizakodásra adott okot, hogy végre kisütött a nap és elkezdtek felszáradni a pályák. A tegnapi gumimizéria után a mezőny is megnyugodott, és reménykedve várta a verseny utolsó napját. A négy szakaszból végül egyet töröltek egy baleset miatt, de a végén 96 páros gurulhatott át a céldobogón.

A második nap végén, tíz gyorsasági szakasz után az Érdi-Patkó kettős a kategória hetedik helyét szerezte meg. Vasárnap mindössze négy gyors teljesítése várt rájuk, hogy a végén a Rallyevillage-ben felállított céldobogón átgurulva, elégedetten fejezhessék be a 13. Rallylegendet. A gyorsokon egy hetedik, egy második! és egy ötödik időt értek el, így a kategória ötödik zárták a hétvégét.

erdi_rally legend_01



Érdi Tibor: „Úgy sikerült a nap, ahogy elterveztük, itt vagyunk a célban és nagyon boldogok vagyunk. Problémamentes volt a verseny, az autó karcmentes és azt hiszem kiszolgáltuk a közönséget is! Kicsit kompenzálta ez a nap a tegnapi bosszúságokat, az ide kilátogató nézőknek ilyen versenyt kellett volna látni, mint a mai. Sokkal élvezetesebb volt számunkra is és szerintem a közönségnek is, hogy végre egész nap világosban versenyeztünk. Sokat számított, hogy a tegnapi óriási eső után, kicsit száradtak a pályák, de azért az utolsót megint nem úsztuk meg víz nélkül, harcoltunk még a végén egyet.”

erdi_rally legend_02

Patkó Gergő: „Nehéz verseny volt, de nagyon élveztem! Le a kalappal Tibi bá' előtt, hogy ennyi év kihagyás után ezt így végigcsinálta. Aki az utolsó gyorsra kilátogatott, az már láthatta, hogyan is versenyzett ő annak idején, felszabadultan, látványosan és lapjával előre. Óriási alázattal áll a sporthoz, példaértékű a hozzáállása. A végén azért előjött belőle, hogy nézzük meg az eredményt is.”

 

Az Érdi Tibor – Patkó Gergely kettős a Myth csoportban a 33 célba érő versenyzőpárosból az abszolút 14., míg a kategória 5. helyén végzett a 13. Rallylegenden.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: