DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Kubica év végén kiszállhat a WRC-ből

A lengyel pilóta WRC-s karrierje nem az elképzelései szerint alakult 2015-ben, ezért azt fontolgatja, hogy jövőre kiszáll saját csapatával a rali-világbajnokságból, és máshol versenyez majd.

Persze a kategóriaváltás nem lesz óriási, hiszen a 2011-ig a Forma-1-ben versenyző lengyel pilóta a WRC előszobájába, a WRC2-be szándékozik visszatérni, oda, ahol 2013-ban öt győzelemmel elhódította a bajnoki címet. Kubica 2014-ben már a ralizás királykategóriájában próbálta ki magát saját csapatával, de akkor csak egy hatodik, idén pedig csak egy nyolcadik hely volt a legjobbja - ez utóbbit éppen hazai versenyén szerezte meg.



„Ebben a pillanatban még semmit sem tudok a jövő évvel kapcsolatban, de biztosan lesznek változások” - mondta a lengyel az Autosportnak. „November vége előtt szeretném tudni, hogy mi lesz majd velem.”

Kubica nem zárta ki azt sem, hogy hátat fordít a ralizásnak, és esetleg visszatér a pályaversenyzéshez, de úgy érzi, befejezetlen ügye van még a WRC-ben. „Megtörténhet, hogy sportágat váltok, de az is, hogy a jelenlegi utamon módosítok egy kicsit. Az a helyzet, hogy a mostani helyzet nem tűnik fenntarthatónak, hiszen nem tudunk birokra kelni a többi autóval, a topversenyzőkkel és a topcsapatokkal.”

„Olyan, mint ha alapok nélkül építenénk fel egy házat, én pedig túl versenyképes vagyok, ahhoz, hogy csak autókázzak. A szenvedély miatt versenyzek, de azért jó lenne versenyképesnek is lenni. Sajnos nem tudunk eleget tesztelni, és nincsenek meg hozzá a forrásaink sem. Talán az lehet a megoldás, hogy kevesebb versenyen veszünk részt, de többet tesztelünk, például a WRC2-ben” - tette hozzá Kubica.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: