DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Magyar legenda a Rally Legend-en

2015. október 8. és 11. között rendezik meg az év egyik leglátványosabb és legrangosabb nemzetközi versenyét, a Rally Legend-et. A több tízezer nézőt vonzó futamnak az olasz mini állam, San Marino ad otthont, ahol legendás versenyzőkkel és versenyautókkal találkozhat a közönség.

A több mint egy évtizedes múlttal rendelkező megmérettetés nevezési listáin olyan nevekkel találkozhattunk már, mint Juha Kankunnen, Gigi Galli, Carlos Sainz, Armin Schwarz, Harri Rovanpera vagy Jari-Matti Latvala, a versenyautók között pedig megtalálható a Lancia Delta Integrale, a Lancia Stratos, az Audi Quattro, Porsche 911 vagy a Toyota Celica is.

erdi_legend1



Az idei évben egy „régi” név is feltűnik majd a 13. Rally Legend nevezési listáján. Érdi Tibor a 60. születésnapjára kapta családjától és a szponzoroktól, hogy 13 év kihagyás után újra versenyautóba ülhet és felelevenítheti ralis élményeit egy Toyota Celica GT4 volánja mögött. Azért erre az autóra esett a választás, mert Tibi bá’ az 1998. és a 1999. évi magyar bajnokságban is ilyennel száguldott.

erdi_legend2

Érdi Tibor: „A 2002-es év végén úgy alakult, hogy nem sikerült megfelelő mértékű támogatást szereznünk a további versenyzéshez, így 26 év aktív versenyzés után abbahagytam, és megfogadtam, többet nem ülök versenyautóba. Aztán tavasszal a születésnapomon a családom és az Érdi Rallye Team támogatói megleptek ezzel a lehetőséggel. Ugyanolyan Toyota Celica GT4-ral megyünk majd, mint amilyennel korábban versenyeztem. Akkor az az autó nagyon jól kiszolgálta a közönséget! Úgy gondolom, nem lesz nehéz visszarázódni a versenyzésbe, nincsenek fenntartásaim ezzel kapcsolatban. Elsősorban megpróbálok majd megfelelni a támogatóknak, a családnak, a navigátoromnak és kiszolgálni a közönséget, ahogy régen is tettem. Most még egyáltalán nem izgulok, lehet, hogy ez az első gyors rajtjában majd másként lesz.”

erdi_legend3

A jobb 1-ben Varga Pisti helyét Patkó Gergő foglalja majd el a Celicában, aki az Európa bajnoki futamokon ifjabb Érdi Tibor mellett navigál. A 13. Rally Legend egy újabb kihívást jelent Patkó Gergő számára, de egyben a fejlődés lehetőségét is tartogatja magában, hiszen az itt szerzett tapasztalatok, a versenyen megtett kilométerek – és nem utolsósorban az élmények – előnyt jelenthetnek az erc-s megmérettetéseken is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: