DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

WRC: Özönvíz és nem várt sorrend Korzikán

Evans és Abbring az első-második, Ogier a 10. helyen: valószerűtlenül zárult a Korzika Rali első napja, ahol a szakaszok egyharmada elmaradt a jelentős esőzés miatt.

Mindössze három gyorsaságit tűztek ki a pénteki napra – ugyanennyit tartanak majd szombaton és vasárnap is –, a középsőt azonban le kellett fújni a Korzikára lezúduló nagymennyiségű csapadék miatt. A harmadik, Sermano speciált jelentős késéssel tudták megtartani.

A szabályok értelmében a bajnoki címet Ausztráliában bebiztosító Sebastien Ogier vágott neki elsőként a pályáknak, és fél perces előnyben volt a többiekhez képest, mikor defektet szenvedett, majd kerékcsere miatt másfél percet veszített el. „Tudtam, hogy szerencsejáték lesz, a sár és kövek miatt. Nem éreztem semmit, lassú defekt volt, és meg kellett állnunk” – mondta a francia.



Ogier balszerencséjét az M-Sport Ford pilótája, a walesi Elfyn Evans használta ki, aki bár nem volt elégedett tempójával, mégis első helyről várhatja a szombati napot. Talán még nála is meglepőbb a második helyezett személye, Kevin Abbringé, aki negyedik idei versenyén vesz részt a Hyundai-jal, pontot szerezni azonban eddig nem tudott. Lemaradása 18 másodperc Evanshoz képest.

Csak a harmadik helyen jön a legjobb volkswagenes, Jari-Matti Latvala, akit Mads Ostberg, az első szakaszt Ogier-vel holtversenyben nyerő Robert Kubica, a WEC-ből ismert Stephane Sarrazin, valamint a második VW-vel Andreas Mikkelsen követ. Ogier a szakaszt 13. helyen zárta, az összetett 10. pozícióját foglalja el.

Az 1. nap eredménye: 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: