DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Kubica tudja, hogy még mindig tanulnia kell

Egyelőre inkább pálya-, mintsem raliversenyzőnek tartja magát az egykori F1-es versenyző, Robert Kubica, azonban elképzelhetőnek tartja, hogy a jövőben megfordul majd ez a helyzet...

Az egykori F1-es sztár, Robert Kubica jelenleg második teljes szezonját futja a rali-világbajnokságban, de semmi nem utal arra, hogy ez bármivel is sikeresebb lenne az előzőnél. A tavaly a bajnokság 16. helyén záró lengyel, az idei kilenc versenyből kétszer szerzett pontot, ötször bukott, egyszer műszaki hibát szenvedett, egyszer pedig el sem indult, így a teljes szezont futó WRC-sek közül egyedül Lorenzo Bertellit tudhatja maga mögött.

A sikertelenség azonban nem szegte kedvét, továbbra is teljes mértékben elkötelezett a ralizás iránt, ahogy azt ki is fejtette a WRC hivatalos honlapjának nyilatkozva: „Ha sportolsz, rengeteg energiát kell befektetned, a szenvedély idővel az életed részévé válik. Márpedig az élet nem mindig könnyű vagy pihentető, s ha nem lenne meg a kellő szenvedélyem, már nem is lennék itt, hanem választanék valami egyszerűbb s jövedelmezőbb módot a képességeim kamatoztatására.”

kubica_olasz_d



„Végül is versenyző vagyok, ám inkább pálya- mintsem raliversenyző. Még mindig van hova fejlődnöm, ezt jól tudom” – mondta a lengyel, aki néhány hónappal ezelőtt átstrukturálta csapatát. A 2008-ban a Formula-1-ben még futamot is nyerő pilóta szerint mind saját maga, mind alakulata esetében a tapasztalat hiánya jelenti a legnagyobb hátrányt:

„Nehéz kiállni a gyári csapatok és a tapasztalt gyári versenyzők ellen. Szenvedélyes emberekből áll a csapatom, de összességében igen kevés a tapasztalatunk, ami mindent megnehezít, hiszen ebben a sportban alapvető, létfontosságú a tapasztalat. Persze időre van szükség ennek megszerzéséhez, szóval egyelőre tanulunk tovább. Talán eljön az a pont, amikor már inkább raliversenyző leszek, mint pályaversenyző...”

Kubica egyelőre nem nyilatkozott arról, milyen tervei vannak a jövőre nézve. Az Ausztrál Ralit kihagyó versenyző legközelebb az októberi Tour de Corse-on tér vissza a mezőnybe.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: