DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Ogier takarít, Kubica tartja magát

A Lengyel Rali pénteki napja után továbbra is szoros az állás az élmezőnyben - a három Volkswagen egymáshoz közel állva foglalja el az első három helyet, de még heten is egy percen belül vannak.

A puha murván zajló lengyel szakaszokon különösen nehéz volt az élen álló dolga, hiszen elsőként hajtva a pályára ő „tisztította le” a terepet az üldözői számára. A nap nagy részében Sebastien Ogierre hárult ez a hálátlan feladat, aki bár a délelőtt során elveszítette a vezetést Ott Tanakkal szemben, a nap végére mégis visszaállt az élre, miután az észt fékproblémák miatt időt veszített.

A francia mögött csak 2,3 másodperc lemaradással áll csapattársa, Andreas Mikkelsen, míg a harmadik Volkswagent vezető Jari-Matti Latvala 10,8 másodperc hátrányban követi őt.

5948_Portugal-VW-Ogier-2015_3_896x504



A nagy hőség hatással volt a verseny alakulására, hiszen egyesek a várnál jobban kezdtek el küszködni a gumikkal, bár a Pirellik egyes részeket kifejezetten jól működtek, így lehetővé téve, hogy a szuperspeciálon Hayden Paddon és Robert Kubica szerezzék meg az első két helyet és az ezzel járó extra pontokat.

Kubica egyébként a kezdeti 2. hely után a 6.-ra csúszott vissza az összetettben, de továbbra is lőtávolon belül maradt az előtte állókhoz képest, és jelenleg Paddon és Thierry Neuville Hyundaia között rangsorolják őt.

 

A rali állása a pénteki nap után:

# Versenyző Csapat Idő
1 Sebastien Ogier Volkswagen Motorsport 1:17:42.5
2 Andreas Mikkelsen Volkswagen Motorsport II 2.3
3 Jari-Matti Latvala Volkswagen Motorsport 10.8
4 Ott Tanak M-Sport World Rally Team 16.5
5 Hayden Paddon Hyundai Motorsport N 35.9
6 Robert Kubica RK World Rally Team 37.3
7 Thierry Neuville Hyundai Motorsport 41.2
8 Kris Meeke Citroen Total Abu Dhabi WRT 1:07.0
9 Daniel Sordo Hyundai Motorsport 1:14.9
10 Mads Ostberg Citroen Total Abu Dhabi WRT 1:15.3
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: