DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

WRC: A címvédő gyorsan elszállt, Meeke vezet

Sebastien Ogier számára már az első teljes nap reggelén véget ért az Argentin Rali érdemi része, sőt márkatársa, Mikkelsen defektje után csak egy VW maradt az élmezőnyben. Jó helyzetben a Citroen.

Drámával kezdődött az Argentin Rali első teljes napja, miután az előző két szezont, s az új idény első három raliját megnyerő Sebastien Ogier motorhiba gyanújával feladta a napot – s a csapat közlése értelmében a rali2 szabály értelmében folytatja a versenyt szombaton. Mindez a mai első szakaszon történt, ahol többen bajba kerültek rajta kívül is: Mikkelsen és Neuville is defektet kapott – jelenleg egyikük sincs pontszerző helyen.

ogier_arg



Először úgy tűnt, hogy Mads Ostberg jöhet ki legjobban Ogier gondjaiból, ám a maratoni második szakaszon egy motorhiba őt is hátrányos helyzetbe hozta, így csapattársa, Kris Meeke vette át a vezetést, méghozzá fölényesen. Ám az ő szerencséje sem tartott sokáig, előnye egy defekt miatt alaposan lecsökkent, s a 3. szakaszt követően 15,3 szekundummal előzi meg az utóbbi gyorsaságit megnyerő Latvalát.

Ostberg a problémái ellenére a harmadik helyen áll, majd következik az M-Sport párosa, Ott Tanak és Elfyn Evans. Az élmenők problémáit látva túlzás nélkül állíthatjuk: Robert Kubica nagy esélyt szalasztott el azzal, hogy nem állt rajthoz Argentínában, ahol tavalyi legjobb helyezését érte el. A további pontszerző helyeken jelenleg Sordo, Prokop, Paddon, Al-Qassimi és Al-Kuwari található.

A verseny állása 3 gyorsasági szakasz után:

1.

Kris Meeke

Citroen Total Abu Dhabi WRT

51:27.0s

2.

Jari-Matti Latvala

Volkswagen Motorsport

15.3s

3.

Mads Ostberg

Citroen Total Abu Dhabi WRT

36.2s

4.

Ott Tanak

M-Sport World Rally Team

1:00.5s

5.

Elfyn Evans

M-Sport World Rally Team

1:11.0s

6.

Daniel Sordo

Hyundai Motorsport

1:16.0s

7.

Martin Prokop

Jipocar Czech National Team

1:35.4s

8.

Hayden Paddon

Hyundai Motorsport N

1:45.2s

9.

Khalid Al-Qassimi

Citroen Total Abu Dhabi WRT

2:59.5s

10.

Abdulaziz Al-Kuwari

Youth & Sports Qatar Rally Team

3:15.4s

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: