DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Rali

Argentin Rali: Hat méteren belül a top4

A szerdai shakedown után csütörtökön a Merlo és San Luis közötti rövid, 2,68 km hosszú szuperspeciállal kezdetét vette a rali-világbajnokság idei negyedik futama, az Argentin Rali.

Az autósportban a különbségeket általában nem hosszban szokták megadni, hanem időben, de a Volkswagen Motorsport sajtósa egy gyors számítással átváltotta az értéket, remekül érzékeltetve, milyen minimálisak a különbségek az első szakasz végén.

A helyi idő szerint este 7 órától, magyar idő szerint éjféltől rendezett szuperspeciálon a VW világbajnoki címvédője, Sebastien Ogier futotta a legjobb időt, ám nyomában szorosan ott loholtak a többiek. A szintén VW-nel futó Andreas Mikkelsen, valamint a citroenes Kris Meeke egyaránt két-két, míg a VW finnje, Jari-Matti Latvala három tizedmásodperccel kapott ki az első napon Ogier-től, ez 5,68 métert jelent a 2,68 kilométeres szakasz esetében. Az 5. helyezett Dani Sordo (Hyundai) hátránya sem mondható tetemesnek, ez egy másodperc.

„Szépen indult számunkra ez a rali, de nehéz napok várnak ránk, nagyon kemény és nyers körülményekkel. Elsőként ezzel a kihívással kell megbirkóznunk, aztán meglátjuk, mire megyünk. Persze ezt a ralit is meg akarom nyerni, mint mindegyik másikat” – nyilatkozta az első nap végén Ogier, aki tehát a lehető legminimálisabb előnnyel vág neki az Argentin Rali további 11 gyorsasági szakaszának, amelyből ötöt pénteken rendeznek.  

Az állás az első szakasz után: 1. Ogier (VW): 2:32.0, 2. Meeke (Citroen) + 0.2, 2. Mikkelsen (VW) + 0,2, 4. Latvala (VW) + 0.3, 5. Sordo (Hyundai) + 1 mp.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: