DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Ogier újabb rekordok küszöbén

A világbajnokság címvédője, Sebastien Ogier újabb rekord felállítására készül a hétvégi Argentin Rali keretében. A Volkswagen Motorsport versenyzője, ha sikeresen zárja a latin-amerikai futamot, akkor Sebastien Loeb nyomába érhet a zsinórban megszerzett győzelmek számát tekintve.

Ogier az elmúlt öt futamot győztesként zárta, így utolérheti azt a Sebastien Loeb-öt, aki 2005-ben és 2008-ban egyaránt hat-hat versenyt tudott az élen zárni közvetlen egymás után hat alkalommal. Mivel most egy hosszabb szünet következett a mexikói megmérettetés után, ezért azt gondolnánk, hogy egy kicsit kifújtak a srácok, de ezt Ogier jelen pillanatban megcáfolta, hiszen serényen tesztelgetett a lehető legjobb eredmény elérésének reményében. 

01_VW-WRC15-04-DR1-0198_resize



"Örülök, hogy öt győzelmet sikerült begyűjtenem zsinórban. Argentinában természetesen úgy fogok rajthoz állni, hogy nyerni szeretnék. A bajnokságot tartom elsősorban szem előtt, de ha még ez a rekord is összejönne, az már csak hab lenne a tortán." - mondta el a francia.

Ogier-nek egyébként az argentin futam nem feltétlen a legjobb élményeket jelenti, ha visszagondol az elmúlt évekre – öt alkalommal utazott el a tengerentúlra, és tavaly például egy második hellyel tért haza, hiszen egy defekt miatt kénytelen volt átadnia vezető pozícióját csapattársának, Jari Matti Latvala-nak. "Jó lenne idén nyerni, de tudom, hogy nagy kihívás elé nézek most hétvégén." - fejezte be mondandóját Sebastien Ogier. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: