DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Rali

Öt magyar páros az ír Eb futamon

54 résztvevővel rajtolhat az Európa Bajnokság következő, harmadik futama. A Circuit of Ireland-on előreláthatólag 15 S2000-es és R5-ös lesz jelen, és a junioroknál rekord nevezést könyvelhetnek el - 19 versenyző fog harcolni a fiatalok kategóriájában. Magyar vonatkozásban pedig 5 párosnak szurkolhatunk.

Külön érdekesség a sorozat számára, hogy a nevezők mindössze 15 százaléka képviseli a helyi színeket, ugyanis nagy részben a már megszokott Eb-s pilóták fognak harcolni a pontokért. Mindkettő kategóriába beletartozik az egyes rajtszám tulajdonosa, Craig Breen, aki nemcsak meghatározó tagja a sorozatnak, hanem az íreknél is igen nagy érdekeltségnek örvend. A Peugeot Akadémia sztárja természetesen ezúttal is a 208 T16-ossal száll versenybe.

peugeot



Szép számmal akadnak húsvét hétvégéjén magyar párosok is az íreknél - Botka Dávid, Hideg Krisztián és ifjabb Érdi Tibor egy-egy Mitsubishi-vel gazdagítja a mezőnyt. Klausz Kristóf 208-as Peugeot-ot míg Várkonyi Szabolcs Civic Type-R-jét viszi el az ír utakra.Az április 2-án kezdődő viadalról a lengyelek bajnoka, Kajetan Kajetanowicz sem maradhat le, aki R5-ös Fiestájával szeretne beleszólni az élmezőny alakulásába. Hármassal Robert Consani fog érkezni, aki egy Citroen DS3 R5-össel színesíti a mezőnyt. Az oroszok kedvence, Alexey Lukyanuk sem hiányozhat, aki szintén a Ford számára hozhat értékes pontokat. Egyébként hasonló R5-össel fog autókázni Alastair Fisher és Robert Barrable is.

A Circuit of Ireland nevezési listája (PDF)

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: