DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Rali

Kína jövőre visszatérhet a Rali vb-re

Az idei évad éppen hogy elkezdődött, a Rali vb szervezői már most a 2016-os menetrend összeállításán törik a fejüket. Egy újítást már biztosan szeretnének kivitelezni jövőre - a kínai világbajnoki futam visszatérését tervezgetik, de Japán is szóba került...

Egy távol-keleti utazás nem lenne új a rali krémjének, hiszen 2010-ben már volt szerencséjük a versenyzőpárosoknak egy japán világbajnoki futamhoz. Természetesen ezt nem saját kútfőből találták ki a szervezők, hanem a csapatok visszajelzése szerint ez az az ország, ahova szívesen ellátogatnának.

349361_



"Kína az egyik olyan célunk, amit meg szeretnénk valósítani." - mondta el Oliver Ciesla, a szervezőség feje. "Az eddigi terveinket hellyel-közzel sikerült összehoznunk, és most 2016-ra ezt tűztük ki. A helyi illetékesekkel egyeztetve szerintünk abszolút életképes lehet egy ilyen esemény. Jelenleg egy kandidáló futamon dolgozunk, mely megerősítené azt, hogy Kínának a naptárban a helye."

A helyszínről még nem sokat lehet tudni, de Ciesla annyit elárult, hogy Pekingtől nem messze, egy vegyes talajú összeállítást terveznének be. 1999-ben egyébként már részesei voltak a világbajnokságnak - ekkor Didier Auriol került ki győztesként a távol-keleti harcmezőn.

Ciesla emellett hozzátette, hogy a Yaris WRC miatt akár Japán is jelentkezhet egy verseny lebonyolítására a közeljövőben. Ez a hír azonban még nem került megerősítésre, csupán a Toyota főnöke, Toyoda tett egy olyan nyilatkozatot, melyben elhangzott, hogy nem lenne rossz egy világbajnoki futam lebonyolítása a Toyota központtól közelében.

Az elgondolást egyébként azért kell körbejárni egy párszor, mert Tokió környékén igazi murvás utakat nem lehet találni, az aszfalt mellett pedig nem szeretne helyet foglalni Japán. "Nem zárkózunk el teljes mértékben a japán rendezés segítségébe, de szerintem erre akkor érdemes visszatérnünk, miután a Toyota Yaris WRC debütált a sorozatunkban." - zárta le gondolatát Ciesla. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: