DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Nyerj Toyota Yaris WRC tesztvezetést

Itt a lehetőség, hogy a Rali vb-re 2017-ben visszatérő Toyota és a Yaris WRC tesztpilótái lehessünk, bár ahhoz hogy ezt megtörténhessem, egy like vagy egy megosztás nem lesz elég.

A Toyota nem bízza a véletlenre a leendő Yaris WRC tesztvezetőjét - a Toyota Motorsport GMBh csapata kitalálta, hogy az a szerencsés versenyző ülhet be az autóba, aki megnyeri a márka által támogatott GT86 CS R3-as kupát, mely a német bajnokság részeként kerül lebonyolításra.

yaris_wrc_studio_4_1



E kategóriában az idei szezonban legalább 10 CS-R3-as versenyautóval számolnak, így igazán kiélezett küzdelmek alakulhatnak ki egy Yaris WRC helyért. Ezen kívül pedig minden egyes forduló első díja komoly pénzösszeghez juttatja a leggyorsabbat - 5000 euró üti a markát annak a versenyzőnek, aki legalább egyszer nem talál legyőzőre. Az első futam júliusban, a Rally Niedersachsen-en keretein belül kerül lebonyolításra, azonban már most akad olyan versenyző, aki beadta nevezését.

A kupa győztese a már publikussá vált paraméterekkel rendelkező autóból hozhatja ki a legjobbat - 1,6-os, turbós, közvetlen befecskendezéses motor, amely mellett a tervezők kifejezetten versenyre termett futóművet ígérnek. Természetesen ebből kifolyólag nem véletlen, hogy egy CS R3-as pilótával számolnának, hiszen aki már egy ilyen autóval eredményes, az megérdemel egy teszt utat a WRC-ben.

A CS R3 egyébként igazán népszerű kategóriaként van számon tartva - a hátsókerék hajtás, a boxer motor és a hat sebességes szekvenciális váltó nemcsak egy versenyzők számára élmény, hanem a nézőt is szemgyönyörködtető pillanatokkal ajándékozhatja meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: