DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Visszatér a gyökerekhez a Portugál Rali

Népszerű gyorsaságival bővül az idei szezon portugál WRC-futamának útvonalterve. A 2001-től nemzetközi szinten hanyagolt, és azóta sprintjeiről elhíresült Fafe rész 2015-től újból fogadja a mezőnyt.

Az ugratóiról és a hatalmas tömeg befogadásáról ismert gyorsaságit a nevezők kétszer teljesíthetik majd a világbajnokság ötödik állomásának utolsó versenynapján.

A szervezők döntését elsősorban az szorgalmazta, hogy a 2001-es heves esőzések után áttelepült versenyközpontot idén újból visszaköltöztetik északra, így nyilvánvalóvá vált, hogy a Fafe is felkerül a lehetséges gyorsasági szakaszok listájára. Maga a központ egyébként Portótól nem messze lesz, Matosinhosban, ahol a szervizpark is kiépítésre kerül a tizenhat szakaszt tartalmazó futamon. A szervezők egy csütörtök délutáni (május 21.) rajtceremónia után a lousadai ralikrossz pályára invitálják a párosokat egy bemelegítésre.

fafe



Pénteken, az első versenynapon a spanyol határtól nem messze lesznek kijelölve a teljesítendő részek Ponte de Lima környékén. A szombat lesz a legkeményebb a versenyzőknek – a leghosszabb napot Amarante régiójában fogják letudni, míg vasárnap mindössze három rész lesz kiírva. Ez utóbbi esetben a legnagyobb hangsúly természetesen a Faféra kerül.

"Ebben az évben egy különleges lépésre kerül sor - a portugál rali visszaköltözik északra, mely mitikus helye a nemzeti motorsportnak. Mind a három versenynapon nagy érdeklődéssel számolunk, és ennek fényében szeretnénk a lehető legjobbat kihozni a versenyből." - mondta el Mário Martins da Silva, a szervezőbizottság elnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: