DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Nem Ogier volt a leggyorsabb, mégis ő nyert

Hárman is több szakaszgyőzelmet zsebeltek be a franciánál, de ellenfeleivel ellentétben ő egyszer sem hibázott, első hellyel kezdte meg az újabb címvédést. A Volkswagen hármas dobogót szerzett.

Ha nyerni akarsz, nem elég, ha te vagy a leggyorsabb – a bölcsesség a ma véget érő Monte-Carlo Ralin végképp igaz volt. 14 szakaszból Sebastien Ogier csupán kettőt nyert meg, míg Sebastien Loeb ötöt, Robert Kubica négyet, Kris Meeke pedig hármat. Ellenfelei azonban mind elkövettek legalább egy hibát, így Loeb csak nyolcadik, Meeke tizedik lett, Kubica pedig nem tudta befejezni a ralit. Ogier eközben boldog győztesként adott interjút.

„Micsoda fantasztikus rajtja az új szezonnak! El vagyok ragadtatva. A Monte-Carlo Ralin győzelmet szerezni különleges minden versenyző számára, de szavakkal nem lehet elmondani, mit jelent nekem az, hogy itt nyerek – ez az otthonom” – mondta a 31 éves versenyző, aki harmadszor ízlelte meg a győzelmet a 83. alkalommal megrendezett versenyen.



„Ez a Monte az egyik legnehezebb rali volt, amire emlékszem, már ami a körülményeket illeti. A gumiválasztás különösen bonyodalmas volt az elején. Aztán izgalmas csatát vívtunk Sebastien Loebbel, aki látványos időket mutatott csütörtökön. Nagy köszönet a csapatnak és a kémeimnek. Nem is kell mondani, boldog vagyok a Volkswagen nagyszerű eredménye miatt is. Amíg én vagyok a tetején, a legszívesebben Jari-Mattival és Andreasszal osztom meg a dobogót.”

A Volkswagen először sajátította ki Monte-Carlóban a pódium mindhárom fokát, Jari-Matti Latvala és Andreas Mikkelsen pályafutásaik legjobb eredményét érték el ezen a ralin, annak ellenére, hogy nem számítottak főszereplőnek. „Büszke vagyok, hogy szerepet játszhattam a Volkswagen sikerében, de annak is örülök, hogy a saját szezonom ilyen jól kezdődött” – nyilatkozta Mikkelsen. „Indulás előtt aláírtam volna a top 5-öt. A körülmények különösen nehezek voltak, először versenyeztem itt úgy, hogy hó, jég is volt, és csúszott az aszfalt. Az elejétől fogva arra összpontosítottam, hogy biztonságban célba érjek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: