DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Loeb nyerte a shakedownt a Montén!

Sikeres kezdéssel tért vissza a rekordbajnok, elsőre sikerült egy legjobb időt gurulnia, ami aztán a romló viszonyok miatt később nem forgott veszélyben. Kris Meeke második, míg a regnáló világbajnok Sebastien Ogier harmadik lett.

Természetesen nem szabad a shakedownon elért időket túlértékelni, pláne nem a Montén! Ez a pár kilométer nem csak az év első megmérettetése volt, hanem Sebastien Loeb visszatérése is. A rekordbajnok hétszer nyert a hercegségben, - valószínűleg azért csak hétszer, mert három évig nem volt a verseny a világbajnokság része - és a kihagyása ellenére az egyik legnagyobb favoritja a versenynek.

Úgy látszik, hogy a rozsdát, sikerült leporolnia magáról a tesztek alatt, - már ha élhetünk ezzel a képzavarral - és a pályabejárás alatt történt kis baleset se tudta eltántorítani a franciát. 2:21.0-ás időt ért el a nedves, hideg körülmények között a DS3 WRC-vel, - így Citroen nélkül - a 3,52 kilométeres szakaszon. "Nem rossz visszatérés a vb-re” mosolygott Loeb az időket látva. "Újra jól érzem magam az autóban, de ez akkor sem lesz egy könnyű verseny. Az időjárás-előrejelzések szerint egy nehéz Monte előtt állunk."

Második leggyorsabb Loeb csapattársa, Kris Meeke lett, az ír ötször ment végig a szakaszon, és ő is első nekifutásra érte el a saját legjobbját, amivel maga mögött tudta tartani az aktuális világbajnokot. Sebastien Ogier megelégedett három körrel a mai nap, és az egyre koszosabb pálya miatt, kénytelen volt elfogadni, hogy ez ma nem lesz jobb, biztosan szokatlan és bosszantó érzés ez számára az utóbbi időben.

De a verseny csak holnap este kezdődik, két gyorsasági a sötétben, várhatóan hóval jéggel fűszerezve...

Holnap este újra jelentkezünk! 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: