DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Öt magyar párossal indulhat a 2015-ös Rali Eb

Öt magyar páros már biztosan ott lesz a 2015-ös Európa Bajnokság szezonnyitó futamán. A nem megszokott időpontban, azaz vasárnap kezdődő Janner Rali előnevezési listáján eddig harmincnégyen szerepelnek - akik között Hideg Krisztián mellett ott lesz például a hazai mezőny egyik meghatározó versenyzője, Botka Dávid is.

A január 4-én elrajtoló mezőnybe december 21-ig lehet jelentkezni, így e pár nap alatt még szépen nőhet az osztrák futamon résztvevők száma. 

botka_mikulas_rally



A megszokott nevek természetesen ezúttal sem maradnak ki a banzájból - Robert Consani és Kajetan Kajetanowicz mellett ott lesz például a csehek bajnoka, Václav Pech is. Fehérorosz színben fogja teljesíteni a kilométereket Alekszej Lukjanuk, illetve a csehek másik kedvence, Jaromir Tarabus szintén tervezi utazását az osztrákokhoz. A Junior világbajnok Stephane Lefebvre pedig R5-ös  Citroen DS3-asát hozza el a szomszédokhoz.

Magyarok közül Hideg Krisztiánon és Botka Dávidon kívül még három versenyzőnek lehet lengetni a zászlót - Trencsényi József a Fiesta R5-össel, Klausz Kristóf egy Clio R3-assal míg Várkonyi Szabolcs egy Civic R-rel gyarapítja a mezőnyt.

Az előnevezési lista a következő linkre kattintva érhető el: Janner Rally előzetes nevezési lista (PDF)

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: