DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Ott Tanak követi Hirvonent az M-Sportnál

Házon belülről oldja meg Malcolm Wilson Mikko Hirvonen pótlását és két fiatal pilótával vág neki a Rali-vb 2015-ös szezonjának.

A walesi Elfyn Evans mellett ugyanis az észt Ott Tanak kapja meg a lehetőséget, hogy az M-Sport Ford 2015-ös specifikációjú Fiesta WRC-jével részt vegyen a jövő évi szezon valamennyi versenyén.

tanak



"Nagyon boldog vagyok, hogy kaptam egy újabb esélyt." - nyilatkozta boldogan Tanak. "Tudom hogy nagy kihívás elé nézek és nagy felelősség nyomja majd a vállamat de készen állok rá és alig várom hogy elkezdődjön a szezon. Az első versenyeken az lesz a feladat, hogy megtaláljuk az ideális ritmust, de mivel elég régóta dolgozunk együtt az M-Sporttal és elég sok kilométer tapasztalata van már a hátam mögött, bízom abban hogy ezen hamar túl leszünk. A legtöbb pályáról már megvan a kellő tapasztalatunk és szerintem egy-két versenyen elég jól fogunk teljesíteni. Szeretnék köszönetet mondani Malcolmnak hogy kaptam tőle egy második esélyt. Idén nagyon keményen dolgoztunk és szerintem sikerült megmutatnunk a bennünk rejlő potenciált, de ez nem történhetett volna meg Malcolm és az M-Sport nélkül, amiért rendkívül hálás vagyok."

"Azt hiszem nyugodt szívvel kijelenthetjük hogy a mezőny legizgalmasabb versenyzőpárosával vágunk neki a Rali-világbajnokság 2015-ös szezonjának." - vette át a szót Malcolm Wilson. "Kétségtelen hogy Elfyn-ben és Ott-ban megvan a potenciál, izgatottan várom, mire lesznek képesek. Mindkét pilóta mögött van már egy teljes WRC szezon tapasztalata és az egész csapat nagyon motiválja, hogy egy-két kiugró eredményt érjünk el. Mindkét pilótám maximális bizalmamat élvezi, hiszem hogy egyes versenyeken képesek lesznek a dobogós helyekért harcolni. A Fiesta WRC-t néhány igazán izgalmas fejlesztéssel látjuk el a 2015-ös szezonra, a két fiatal pilótánk szerződtetésével pedig komoly lelkesedés hozott a csapatba, mindannyian izgatottan várjuk, hogy kihozzák a mahukból a maximumot."

Tanak szerződtetésével egyetlen kiadó gyári szék maradt a 2015-re, immár csak a Citroen keresi Kris Meeke csapattársát a következő szezonra, illetve néhány versenyen Dani Sordo kaphat váltótársat a Hyundai Motorsportnál, ahol még az is kérdés, hogy lesz-e jövőre is második csapatuk.

Volkswagen Motorsport:
1. Sebastien Ogier
2. Jari-Matti Latvala

Citroen World Rally Team
3. Kris Meeke
4. ? (lehetséges jelöltek: Mads Östberg, Robert Kubica, Hayden Paddon)

M-Sport
5. Elfyn Evans
6. Ott Tanak

Hyundai Shell WRT
7. Thierry Neuville

8. Dani Sordo (10 garantál rajthoz állás)  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: