DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Hivatalos: Loeb újra WRC-futamon indul

A Citroen hivatalosan is megerősítette, hogy a kilencszeres ralivilágbajnok Sebastien Loeb egy verseny erejéig visszatér a WRC-be – természetesen Daniel Elena oldalán.

Hivatalosan is megerősítették, hogy a ralisport élő legendája, a kilencszeres világbajnok Sebastien Loeb és hűséges navigátora, Daniel Elena rajthoz áll a WRC januári idénynyitóján, a Monte-Carlo Ralin. Az idén a WTCC-ben a bajnokság harmadik helyén záró Loeb természetesen a Citroen színeiben tér majd vissza navigátora hazai versenyére, melyet nem kevesebb, mint hét alkalommal nyertek meg együtt.

loeb_monte_2013



A Citroen közleményéből az is kiderül, hogy a már korábban bejelentett Meeke-Nagle páros mellett Loebék autója lesz a másik, melyet az idénynyitóra gyári indulóként neveznek, azaz az általuk szerzett pontok a csapatbajnokságba is beszámítanak majd. Azt még nem tudni, hogy a francia gyártónak ki lesz a másik állandó versenyzője jövőre, a hírek szerint az idén négy dobogóval a bajnokság ötödik helyén záró Mads Ostberg mellett Robert Kubica is esélyes lehet.

Loeb így nyilatkozott a lehetőségről: „Egy pillanatig sem gondolkodtam, amikor felajánlották a lehetőséget, hogy rajthoz álljak a 2015-ös WRC-szezon nyitányán a DS 3 WRC-vel. Minden bizonnyal egyetértünk abban Daniellel, hogy Monte-Carlo az egyik kedvenc helyszínünk:  a gyönyörű utak, ahogy kockáztatni kell a gumiválasztáskor, a partihangulat a szakaszokon... Alig várjuk, hogy újra átéljük ezt!”

 

„Nyilvánvaló, hogy ez nekem személy szerint is egy nagy kihívás lesz, hiszen több, mint egy éve nem indultam raliversenyen. Pár nap múlva részt veszek majd a Rallye du Var-n, ami esélyt ad arra, hogy újra megbarátkozzak az autóvak. Találtunk még néhány szabad helyet a naptáramban, szóval tesztelésre is alkalmam nyílik majd. Nagyon örülök ennek a lehetőségnek, hogy a WTCC szünetében újra találkozhatok a ralisport nagy családjával.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: