DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

Megvan a Citroen egyik jövő évi versenyzője

Az idén meggyőzően teljesítő, négyszer is dobogóra álló Kris Meeke a Citroen WRC-versenyzője marad 2015-ben is. Jövő héten jelentik be csapattársa személyét.

A 35 éves északír versenyző idén teljesítette első teljes szezonját a WRC-ben, miután 2011-ben a Mini színeiben bukkant fel néhány ígéretes futamon, tavaly pedig már a Citroen adott neki lehetőséget kettő alkalommal. Bár számos baleset árnyékolta be teljesítményét, amikor nem hibázott, előkelő helyen futott be, négy alkalommal a dobogóra is felállt, vezette a Német Ralit, összetettben 7. helyet ért el.



„Fantasztikus, hogy lehetőségünk lesz együtt folytatni. A tavalyi év vége óta a Citroen Racing megadta az esélyt, hogy bebizonyítsam, jó vagyok. Az első teljes szezon a tanulásról szólt. A második felében sikerült megmutatnom a bennem rejlő potenciál egy részét” – nyilatkozta Meeke, akinek navigátora Paul Nagle marad. „Tapasztalattal a hátam mögött minden könnyebbé válik. Jól ismerem a csapatot, és megértjük egymást. Úgy érzem, a Citroen család része vagyok.”

„Amikor Krist választottuk ki erre a szezonra, kockázatot vállaltunk” – beszélt a csapatfőnök Yves Matton. „De minden egyes ralival fejlődött, mostanra pedig teljes versenyzővé vált. Az igazi fordulópont a Finn Rali volt. Akkor sajátította el a helyes hozzáállást. Kris versenyképes mindenféle felületen, gyors tud lenni murván és aszfalton is. Ez a sokoldalúság egy valódi érték a Citroen Racing számára.”

Meeke csapattársának személyét a következő héten jelentik be. Idén a Fordtól érkező Mads Ostberg ült a második DS3 WRC-ben, ő is négy dobogós helyet szerzett, ám a bajnokságban ötödik lett, köszönhetően stabilabb teljesítményének.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: