DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Ogier a világbajnok, ha...

Eldől a hétvégén Spanyolországban, vagy a brit futamra marad a szuperdöntő szerep? Sebastien Ogier természetesen már most eldöntené a kérdést, Jari-Matti Latvala pedig szeretné ezt megakadályozni.

A kiindulási helyzet egyszerű: Aki a közvetlen konkurens előtt végez, az elérte a célját. Ha Ogier egyetlen ponttal többet gyűjt, mint Latvala, akkor a világbajnokság eldőlt, Ogier a pilóták világbajnoka, Julien Ingrassia pedig a navigátoroké. Ha ez ellenkező előjellel történik, akkor három hetet kell még várni a döntésre, a vb zárfutama pedig szuperdöntővé avanzsálna.

GEPA_full_4795_GEPA-03101499219_resize



"A hazai versenyünk Franciaországban nagyon félresikerült. Rengeteg dolgot kell helyreraknunk, ennek megfelelően nagyon motiváltan készülök a Spanyol Ralira. Julienn-nek és nekem meg volt az esélyünk a címvédésre, ami sajnos ott nem sikerült, viszont teljes mértékben meg vagyok róla győződve, hogy Spanyolországban már sikerrel járunk." - Mondta Ogier nagyon határozottan.

Jari-Matti Latvala is túlárad az önbizalomtól a franciaországi győzelme után: "Még mindig megvan ez esélyünk a világbajnoki címre, még sosem voltam 2 versennyel a szezon vége előtt ilyen helyzetben. Az első nap murván megyünk, aztán a továbbiakban aszfalton. Azt gondolom, hogy izgalmas csata alakulhat ki kettőnk között Ogierrel. És amíg csak egy kis esélyem is van küzdeni fogok."

Latvala és navigátora Mikka Anttila eközben titokban Mikkelsen szurkolók lettek, ugyanis, ha a norvég újra Latvala és Ogier közé tudna beékelődni, mint azt tette Svédországban, az megnövelné Latvaláék vb-esélyeit. Ettől függetlenül Mikkelsennek egész más tervei vannak: "A spanyol versenyen valószínűleg nagyobb kockázatot fogok vállalni, mint eddig, hogy elérjem a következő célomat. Ebben a szezonban már van három második helyünk, és egyre közelebb kerülök az első győzelmemhez. Spanyolországban ezt szeretném végre elérni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: