DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

Mecsek Rali: Ollé az élen az első nap végén

A 48. Mecsek Rali pénteki nyitónapját az Ollé Sándor – Tóth Zsolt versenyzőpáros zárta az élen, 2,7 másodperccel megelőzve a bajnoki éllovas Kazár Miklós – Szőke Tamás egységet. A 3. helytől lefelé tizedmásodperces különbségekkel követik egymást a többiek.



 

Pénteken összesen 15,5 km mért szakasz várt az ORB mezőnyére, amely három gyorsaságira oszlott el: az új, mindössze 1,5 km-es reptéri pályát kétszer teljesítették a mai nap során, közben pedig a 12,5 km-es árpádtetői gyorson is átrobogtak egyszer. Az első reptéri gyors előtt leszakadt az ég, míg a második kör már sötétben zajlott, de ez sem zavarta a pilótákat, akik mindkétszer hiba nélkül abszolválták ezt a rövidke távot.

A reptéri szakaszon mindkétszer a Botka Dávid – Mihalik Péter egység bizonyult a leggyorsabbnak, ők viszont Árpádtetőn viszonylag jelentősnek mondható, 15,1 másodperces hátrányt szedtek össze, így végül 11,7 mp. hátránnyal az 5. helyen zárták az első nap programját.



 

Az első nap végén Ollé Sasáék vezetnek, akik ugyanezeken a pályákon tavaly már nyertek a Ford Fiestával, igaz, akkor az Baranya Kupa volt, nem Mecsek Rali. A kezdés mindenesetre imponálóra sikerült, kíváncsian várjuk, mire lesznek képesek a második nap hat gyorsaságiján. Kazárék ma 2,7 mp. hátránnyal a 2. helyen végeztek, újabb lépést téve a bajnoki címvédés felé, míg Herczig Norbiék egyelőre a 4. helyről figyelik a történéseket, 3 tizedmásodperccel Spitzmüller Csabáék mögül. A 6. helyezett Hadik András is csupán 11,8, a 7. Turán Frigyes 17,3 mp. hátránnyal következik a sorban, így nem kérdés, hogy minden nyílt még, és a győzelem sorsa csak szombaton fog eldőlni.

 

Szintén friss hír a helyszínről, hogy a pilótákat a mai napon arról informálták, nem a most futó Mecsek Rali lesz az idei bajnokság utolsó versenye, a korábban elmaradt Budapest Ralit ugyanis a legújabb fejlemények szerint az osztrák Waldviertel Ralin fogják bepótolni. A bajnokavatásra tehát vélhetően még várni kell majd, de Kazár egyik kezével már akár most megfoghatja a bajnoki trófeát…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: