Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. február 23. csütörtök

Boldog születésnapot, Marc Marquez!

Szép lányok, szép autók, szép képek... Tetszik? Még szép! (18+)

18 éven felüli olvasóinknak szóló "lányok és autók" témájú galériánk ide vagy a képre kattintva érhető el:

pf-hetlanyai

Filmet forgattak az új Toro Rossóról, de sajnos a világ legrosszabb rendezőjével

Danyiil Kvjat és Carlos Sainz ebben a közel egy perces összeállításban már a faenzaiak új autóját vezeti a misanói shakedown során, ám az STR12-ből mégsem látszik semmi! Persze mindez szándékos, a csapat csak a rajongók idegeivel játszik, és direkt úgy tartották a kamerát, hogy arról mindig pont a lényeg hiányozzon. Azért elég szemetek, valljuk be!

A csapat szerdai "filmforgatási napját" egyébként motorprobléma hátráltatta, az idénre a Ferrarit felváltó Renault-hajtásláncban az ERS hibásodott meg, így az engedélyezett 100 kilométert nem is tudták teljesíteni.

Nézitek azt a filmsorozatot, amelyben a silverstone-i bokszutcát katonai bázisként használják?

A második világháborúban katonai repülőtér volt, nemrég pedig egy filmforgatás kedvéért visszavedlett militáris szerepébe Silverstone, hiszen az F1 által 2011 óta használt új bokszlétesítmények kíváló, futurisztikus körítésül szolgáltak a Black Mirror aktuális fejezetéhez. A brit filmsorozat minden epizódja a közeli, képzeletbeli jövőbe kalauzol minket, bemutatva, hogy a nyakunkon lévő technológiai és robotizációs forradalom mennyire átformálhatja az emberi gondolkodást és értékrendeket. Silverstone a harmadik évad ötödik epizódjában tűnik fel, ahol a bokszépület és a bokszutca egy katonai bázist testesít meg, de az autósportok kedvelői a jellegzetes épületről, a garázsokról és az aszfaltra felfestett kék sávról könnyen kiszúrhatják az ismerős közeget. Mivel a Black Mirror minden részében egy új, különálló történetet mesél el, azok számára is teljes lehet az élmény, akik csak ezt az epizódot nézik meg.

blackmirror

blackmirror2

blackmirror3

Ez meg mi? A Mercedes berakott még egy szárnyat a hátsó szárny elé

Lewis Hamilton első pályára gördülésekor még nem, ám Valtteri Bottas későbbi menete során már ott volt a Mercedes frissen leleplezett W08-as modelljén az a különös szárnyacska, amire máris az új autó legkülönösebb összetevőjeként tekintenek. A vékony kis elem a motorborítás végéhez van rögzítve, és persze az autó elejéről érkező légáramlatok irányításában van szerepe, amelyek a mérnökök szerint általa hatékonyabban csapódhatnak le a hátsó vezetőszárnyon.  

C5W-tbbWcAAbB2n

Toto Wolff bizakodik, Bottas rója a köröket

Kollegánk, Kárpáthy Zoltán jelenti a Silverstone-ból, a Mercedes bemutatójának helyszínéről:

A W08 EQ Power+ típusjelű F1 versenyautó bemutatóját követően a csapat főnöke, Toto Wolff, azt nyilatkozta, hogy Nico Rosberg visszavonulására úgy kell tekinteni, mint a sors adta új lehetőségre, amelyet ki kell aknázni. Nagyon bízik abban hogy Bottas jó választásnak bizonyul és hogy sikerül folytatni a csapat 2014 óta tartó diadalmenetét.

Ami a Formula 1 kereskedelmi oldalát jelenti, Wolff reméli, hogy a száguldó cirkusz új tulajdonosainak sikerül még vonzóbbá, még érdekebbé tenni a sportágat, amelyet még mindig más motorsport sorozatok felé helyez. A Liberty Mediával való tárgyalások pozítivnak bizonyulnak és bizakodóan tekint erre az évre, hiszen a 2016-os évad utolsó futamain regisztrált nézőszám optimizmusra ad okot.

Nemrég ismét motorhang töltötte meg a pályát: a W08 EQ Power+ ismét akcióba lépett, ezúttal az „új fiú” Valtteri Bottas kezei között.

C5W5eFlWEAEdfGU

Amikor a versenyautóban merül az akksi...

Ilyen is csak a Formula-E-ben történhet... Íme, a hétvégi futam MiniDrivers-féle összefoglalója:

Hamilton nem akarja megosztani a telemetria-adatait Bottasszal - de igaza van?

Erről a kérdéskörről is szó esett podcastünk legújabb adásában, melyet alant meg is hallgathatsz:

Hamilton álma valóra vált: Végig kamerázott telefonjával a Mercedes-bemutató során

Az istálló egészen szokatlan módon mutatta be új F1-es autóját, amellyel egy órával korábban már pályára hajtottak Silverstone-ban: egy 360-as kamera közvetítette a leleplezés pillanatait. A közösségi média megszállottja, Lewis Hamilton kezében pedig végig okostelefon volt, mellyel ő is felvette az eseményeket.

A jelenleg is folyó műsorba itt pillanthatunk be. 

Sokat beszélünk az F1-es orrkúpokról – De mi a szerepük egy balesetben?

Megmutatjuk, mi történik az alkatrésszel egy törészteszt során – az orrkúp nem a monocoque része, így más a konstrukciója, mint az autó karosszériájának: az ütközés során darabokra hull, ezzel nyeli el az ütközési energiát.

Még el sem kezdődött a bemutató, de a Mercedes már megvillantotta autóját

Két másodperces videót tettek közzé Twitterükön, melyen a W08 szerepel – a képet megállítva kivehetők rajta a 2017-es versenygépek sajátosságai. Az autót minden bizonnyal visszaterelik a bokszba, megpucolják, letakarják lepellel, hogy aztán formálisan is megmutathassák az egyelőre kapu előtt várakozó újságíróknak. 

Egy másik fotó a közösségi médiából: 

Kollégánk a kaput döngeti: Még nem engedték be az újságírókat a Mercedes-bemutató helyszínére

A Nagy-Britanniában a mai nap hetvenkedő Doris vihar idejére esik a Mercedes W08 F1 silverstone-i bemutatója, és bizony eléggé edzették a kormánymozdulatokra kifinomult reflexeimet az akár 40-50 óránkénti mérföldet is elérő, oldalról érkező széllökések.

Érkezésemkor a média akkreditációs iroda meg zárva van, jelenleg a kellemetlen hideg széllökésben toporgok a nemzetközi F1 sajtó apraja-nagyjával.

Kíváncsi vagyok, hogy lesz ebben a szeles-viharos időben filmezés a pályán a Mercedes GP számára...

(Kárpáthy Zoltán)

Itt nézheted élőben a Mercedes bemutatóját!

Az esemény magyar idő szerint 13:10-kor kezdődik:

Tudjátok, melyik pilótának fogják bevonni napokon belül a vezetői engedélyét?

Nem másét, mint a Millennium Falcon legendás pilótájáét, azaz Harrison Fordét, aki civilben is repked - hiszen évtizedek óta rendelkezik repülővezetői engedéllyel. Könnyen lehet, hogy már nem sokáig, hiszen a hírek szerint elveszik a jogosítványát a minap a John Wayne repülőtéren elkövetett malőrje miatt, mely katasztrófához is vezethetett volna. A videót itt találod az esetről.

pf-ford

Vihar fenyegeti a Mercedes bemutatóját

Magyar idő szerint 13 óra után mutatják be a Mercedes új autóját, s ha minden igaz, Lewis Hamilton ma pályára is viszi a W08-ast, így délutánra képeket is kaphatunk a Silverstone-ban köröző Ezüst Nyílról - legalábbis ez a terv, csakhogy a brit meteorológiai központ által Doris névre keresztelt vihar komolyan fenyegeti a programot. Doris ugyanis északon komoly havazást hozhat, s a vihar délre tart, így aggódva kémlelhetik az eget az illetékesek...

Az Európa felé tartó Doris egy hét eleji műholdképen:

pf-doris

Egy óra után érkezik a Mercedes - egy videóban azonban már most megmutattak róla pár részletet...

Lewis Hamilton közösségi csatornáin keresztül elárulta, az első 45 percben ő vezeti majd az autót, ráadásul ezt Instagramján élőben követhetik a rajongók.

Ugye ti is ismeritek a mémet a Ford Focusról, a Ford Mustangról és a többiről...? Nos, immár a Ford Pilot is méltán idekerülhet...

Aki nem ismerné, annak kedvéért itt van felül az említett mém, alatta pedig a videó arról, mit művelt Ford pilótaként a minap... 

pf-ford-meme

Igen, a kifutópályát összekeverte a gurulópályával...

Szeretnél Ricciardo-módra cipőből inni?

Akkor van egy jó hírünk: ezt nemcsak gusztustalan módon teheted meg, ide kattintva ugyanis te is megrendelheted az ausztrál versenyző által ihletett, cipőt formázó és az Ausztrál Nagydíj pályarajzával ékesített dobozhűtőt, amiből elegánsan tudsz shoey-zni! Tetszik? 

pf-shoey

A Sauber új autója már a pályán is járt

A hétfőn bemutatott C36 túlesett első kilométerein, a jövő heti teszt helyszínén, a barcelonai versenypályán járatta be Marcus Ericsson a 2017-es versenygépet. Mivel az efféle kipróbálásokra filmforgatási nap címszó alatt van lehetőség, az eseményen felvételek is készültek.

Nagyítás: melyik év, pálya, autó és pilóta látható a képrészleten? (megoldás a Parc Fermé-posztban!)

F1-es képfelismerő játékunk következő része itt látható. Lejjebb görgetve megtalálod a teljes képet, az alatt pedig a megfejtést, de próbáld meg enélkül kitalálni!

nagykep-5

A teljes kép:

nagykep-bar-mon-fer-2001

A megfejtés pedig kijelölés után olvasható: Rubens Barrichello (Ferrari) 2001, Monza - a szeptember 11-i események áldozatai előtt tisztelgő speciális festéssel

Ha csak egy összehasonlítást nézel meg a 2016-os és a 2017-es F1-es autókról, akkor tudod melyiket nézd meg? Ezt!

A csúszkával váltogathatunk az egymásra helyezett tavalyi és idei gép között, így láthatjuk a méretbeli különbségeket is. Az alábbi csak egy kép, de ha rákattintotok vagy ide, és ott legörgettek egy kicsit, akkor kipróbálhatjátok ezt az interaktív felületet.

EasyCapture2_3

Olvastad már?