Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. február 25. szombat

Képeken és videón Magnussen bokszban kigyulladt és üzemanyagot ontó autója

Már az edzés első pillanataiban ijesztő jelenet történt, Kevin Magnussen autójából lángok csaptak fel, a dán versenyző sietve hagyta el a Renault-t. A jármű tetejéből folyamatosan üzemanyag szivárgott, ezért perceken keresztül rendszeresen poroltóval fújták le. Miután a helyzet nem javult, az edzést is megszakították. Az üzemanyagot kiszivattyúzták az autóból. Mikor a jelenet véget ért, a Renault-t és a környékét is szürkére festette az oltókészülékekből kifújt rengeteg por.

 

Emlékeztek Schumacher és Jean Todt filmszerepére?

A 2008-as Asterix az olimpián című vígjátékra gondolunk, melyben a hétszeres világbajnok Michael Schumacher Schumix, a germán fogathajtó cameoszerepében tűnt fel, ráadásul a Ferrari akkori csapatfőnökével, Jean Todttal együtt.

Verstappen és Ricciardo már új overalljában feszít

A csapat, amely holnap mutatja be 2017-es versenygépét, ma közzétett néhány fotót Max Verstappenről és Daniel Ricciardóról új tűzállójukban, a versenyzők sisakjaival, melyek festése szintén megváltozott.

Ami a ruhát illeti, a kinézet egyszerűsödött az előző szezonhoz képest, eltűnt belőle a mintázat, a piros azonban nagyobb szerepet játszik az eddigieknél.

Átszaltózott a többiek felett egyik autó a NASCAR-futamon

A Trucks sorozat daytonai versenyén a NASCAR-tól megszokott csetepaté történt fél körrel a vége előtt: számos autó érintett volt, köztük az épp élen tartózkodó Matt Crafton, akinek gépe a levegőbe repült, és tengelye körül megfordulva átugrott a többiek felett. A versenyt a balhéból kimaradó Kaz Grala nyerte, aki első győzelmét szerezte a szériában.

A Renault ma köröz új autójával

A kedden bemutatott R.S.17-et Barcelonában, a hétfőn kezdődő teszt helyszínén járatják be, a Renault Twitter-bejegyzése szerint Jolyon Palmer vihette először aszfaltra az új autót szombaton.

Az eddig leleplezett hét F1-es versenygép többsége járt már – filmforgatási nap címén – a pályán: a Williams, Force India és McLaren a kivételek. A Toro Rosso is megmozgatta már versenygépét, szintén Barcelonában, habár ők csak vasárnap leplezik le a masinát.

Emlékezzünk a Formula-1 francia hercegére - ma lenne 73 éves Francois Cevert

Retro-rovatunkban korábban a versenytársaktól származó idézetekkel emlékeztünk a tragikus sorsú francia pilótára.

Nagyítás: ki, hol, mikor, milyen autóban?

Játékunk következő részében az alábbi részletből kell megállapítani, hogy mikor, hol, kiről és milyen autóról készült. A teljes kép lentebb, a megoldás még lentebb található:

nagykep-6

Íme, a teljes kép:

nagykep-bar-hon-06-chn

A megoldás pedig kijelölés után olvasható itt: Rubens Barrichello (Honda), 2006 Kína - ezt a festést csak ott használták a Hondák

Néznivaló reggelre: egy fejezet a Hungaroring történetéből

Formula-1 kezdőknek Niki Laudától - remek videó magyar felirattal!

Látványos előzéseket hozott a Buenos Aires-i Formula-E futam!

Íme, az öt legszebb:

Verseny egy életen át: Isten éltessen, Professzor!

A 62. születésnapját ünneplő Alain Prostot az alábbi filmmel köszöntjük:

Máris elkészültek a Mini McLarenek és Ferrarik!

pf-kimi1

pf-kimi1

pf-kimi1

pf-kimi1

A McLaren új autója is videóval mutatkozott be

 

A Ferrari SF70H-t prezentáló videó:

Hamilton első köre az új Mercedesszel – 360-ban

A bemutatóját és W08 bejáratását tegnap tartó Mercedes mára is tartogatott egy különlegességet: 360 fokos kamerán nézhetjük végig Lewis Hamilton első kifutását a 2017-es versenygéppel, és meghallgathatjuk azt is, hogyan reagált az új ingerekre.

Ki volt legtöbbször a Magyar Nagydíj névadó szponzora?

A Pirelli bejelentette, hogy 2014-hez és 2015-höz hasonlóan, egy év kihagyás után idén ismét névadó szponzora lesz a hungaroringi futamnak (a barcelonai és a spái mellett), amit így hivatalosan Formula-1 Pirelli Magyar Nagydíjnak fognak majd nevezni.

Ez adta az ötletet, hogy utánanézzünk, a magyar F1-es futamok 31 éves története során melyik márka vásárolta be magát legtöbbször a verseny nevébe. A győztes toronymagasan kiemelkedik.

Marlboro 14 1992-2005
ENI 3 2010-2012
Pop 84 2 1988-1989
ING 2 2008-2009
Pirelli 2 2014-2015

Nyolc alkalommal nem volt névadó szponzora a nagydíjnak. 

pirelli-magyar-nagydíj

Videó: Raikkönené volt az első kör az új Ferrarival

A nyilatkozatokat egyelőre halogatják, a Ferrari a videós bemutató után legközelebb akkor adott magáról életjelet, amikor a ködös Fiorano garázsának felnyitása után először küldte ki versenypályára új modelljét. A volán mögött Kimi Raikkönen ült, aki egy installációs kör után vissza is tért csapatához. A nap során bizonyára Sebastian Vettel, és talán Antonio Giovinazzi is belekóstolhat majd az SF70H működésébe, hiszen a csapatnak 100 kilométere van arra, hogy bejárassa az új autót.

Kellemes változatosság: Vannak dolgok a McLarennél, amik nem narancssárgák

Például a lepel, amivel letakarták a már várakozó álláspontra helyezkedett MCL32-es modellt, amely 12 órakor mutatja meg magát a világnak. De meglehetősen szürkék lettek a csapat webboltjába felkerült új, 2017-es ruhakollekciók is - olyannyira, hogy egyesekben ez már aggodalmat is ébresztett. Persze lehet, hogy csak egyszerűen nem akarták ezzel előre elárulni magukat a csapatnál - no nem mintha kisezer más dologgal még nem tették volna ez meg 

C5anoLCWUAAdAhv

C5a9luGWcAAiJwX

Sose változz! Ricciardo rapperként mond köszönetet a rajongóknak

Daniel Ricciardo Twitter-követőinek száma elérte az egymilliót, ennek apropóján készítette ezt a különös videót.

Az idei mezőny tagjai közül egyébként Ricciardo az ötödikk, aki elérte az egymillió követőt. Ezt a népszerűségi listát Hamilton (4,15 millió) vezeti Alonso (2,44), Perez (1,62) és Massa (1,03) előtt. Egyedül a Ferrari két pilótája, Raikkönen és Vettel nem tagja ennek a közösségi oldalnak.

Kibővíti enstone-i gyárát a Renault, de azt nem gondoltuk, hogy a versenyzőket is befogják lapátolni

Pár napja már előkerült egy rövid talicskatologatós jelenet Jolyon Palmer szereplésével, most pedig itt egy hosszabb videó, amelyben a brit pilóta, vagyis kétkezi munkás lelkesen várja a szezonban rá váró építkezési munkálatokat. Örömteli, hogy a Renault-ból a lotusos társaság távozása után sem veszett ki teljesen a humor!

Jelek, jelek és megint csak jelek a McLarentől

Bizonyára már az F1 teljes közössége kórusban fújja, hogy milyen színű lesz a McLaren ma délben leleplezendő 2017-es modellje, köszönhetően az elmúlt hónapban a csapattól érkező milliónyi utalásnak. De Wokingban még a nagy nap délelőttjén nem állt le a narancsgépezet, három újabb egyértelmű emlékeztetőt kaptunk az MCL32-es külsejével kapcsolatban.

A csapat kihelyezett logóit narancssárgával világították meg, a gyárba reggel megérkező Zak Brown egy régi narancssárga modellt pillantott meg elsőként, és hogy, hogynem, még a ma 45 éves egykori tesztpilótájukat, Pedro de la Rosát is a 2006-os narancsszínű tesztfestés képével köszöntötték. Micsoda véletlenek!

 

Új szintre fejlesztett versenyzői tréning: csapkodás fejjel lefelé

Talán még soha nem szenteltünk külön posztot a Parc Fermé rovatban a kanadaiak kiválóságának, Robert Wickensnek, így most kárpótlásul itt van egymás után a második vele kapcsolatos bejegyzés is. A reakcióidő fejlesztésében szinte minden profi autóversenyző által használt "csapkodós gépben", a Batakban való gyakorlást Wickens egészen új szintre emelte. 

Olvastad már?