DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Off-road

Derűre ború Nyirádon

Felemásan alakult a ralikrossz bajnokság nyirádi hétvégéje a HQ Racing pilótái számára: hármuk közül ezúttal Hangodi Zoltán érte el a legjobb eredményt, ő negyedik lett, Hangodi Bendegúz az összes előfutam és az elődöntő megnyerése után a döntőben műszaki hiba miatt csak a hatodik helyen zárt, Nagy Kamilla lemaradt a döntőről, és a nyolcadik helyen fejezte be a nyirádi fordulót.

Jól kezdődött a nyirádi verseny a HQ Racing pilótái számára: szombaton Beni megnyerte az első előfutamot, Hango hozta a célul kitűzött harmadik helyet, csak Kamilla számára alakult egy kicsit kalandosabban a nap. Ő az első előfutamban a kiváló harmadik helyet szerezte meg, a másodikban azonban hibázott, csak tizedik lett, de így is a hatodik pozícióból várhatta a folytatást.

Vasárnap reggel folytatódtak az előfutamok, Beni a második és a harmadik előfutamot is megnyerte, édesapja mindkétszer a harmadik helyen végzett. Kamilla a harmadik előfutamban kilencedik lett, s ezzel összesítésben a hetedik helyen jutott az elődöntőbe. Ott viszont csak a negyedik helyet tudta megszerezni a futamában, így ezúttal nem jutott be a döntőbe.

180715_Nagy_Kamilla



„A harmadik előfutamban kicsit hátrébb lettem sorolva, de az első körben már a második helyen haladtam, amikor előttem keresztbe állt Kovács Dorka, és a kikerülésével vesztettem egy kis időt, így az elődöntőben csak a második sorból indulhattam. Sajnos egy kicsit elrontottam a rajtot, és nem sikerült továbbjutnom, de azért jó volt. Mindent megpróbáltam, de ez most így sikerült” – mondta el Kamilla.

180715_Hangodi_Bendeguz

Az elődöntőben Beni és Hango is megismételte addigi eredményeit, előbbi az első, utóbbi a harmadik helyen végzett. A nyirádi pálya igazi „autógyilkos”, egész hétvégén hullottak a versenygépek, így a döntőben Hango az óvatosságra szavazott, és negyedik lett. Beni sajnos rosszabbul járt: a rajt előtti gumimelegítésnél eltört egy féltengely. Szerencsére fel tudott állni a rajthoz, és el tudott indulni, így végül a hatodik helyen zárt. Ez sovány vigasz, ha a lehetséges eredményt nézzük, azonban a bajnokság szempontjából így is igen jelentős pontokat szerzett.

180715_Hangodi_Zoltan

„Sajnos a féltengelycsukló gyenge pontja az autónak, most pont a legrosszabbkor adta meg magát. A hétvégén addig minden futam jól sikerült, a műszaki probléma pedig bármikor benne van a pakliban” – értékelt Beni.

„Ezen a pályán nehéz úgy végigmenni, hogy ne törd össze magad, sokan ki is estek a hétvége folyamán, úgyhogy a döntőben inkább spóroltam, és negyedik lettem” – tette hozzá Hango.

A bajnokság ötödik versenyhétvégéjére az ausztriai Greinbachban kerül sor augusztus 25-26-án.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: