DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Off-road

Kettős dobogóval zárta a kakucsi hétvégét a HQ Racing

A csapat fennállásának egyik, ha nem a legsikeresebb hétvégéjét zárta a HQ Racing a Kakucs Ringen, a ralikrossz bajnokság idei második futamán. Hangodi Bendegúz megnyerte a Magyar Kupa értékelését a Hondával, édesapja, Hangodi Zoltán pedig a harmadik helyen zárt a Mazdával. A csapat harmadik versenyzője, a juniorok közt szereplő Nagy Kamilla sajnos nem jutott be a döntőbe, a 8. pozícióban fejezte be a futamot.

A vasárnapi program a harmadik előfutamokkal indult, amelyekben Kamilla 9., Hango 3. lett, Beni pedig behúzta az újabb futamgyőzelmet. Valamivel dél után kezdődtek az elődöntők, ahol először Kamilla került sorra, és ugyan nem sokkal, de lemaradt a döntőt érő helyről, végül a nyolcadik pozícióban zárta a hétvégét. Hango kissé eltaktikázta a jokert, azonban így is simán bejutott. Beninek az utolsó kanyarban volt egy kellemetlen találkozása az egyik versenyzőtársával, de higgadtan reagált, és egy látványos befutóval nem csak a döntős helyet szerezte meg, de az újabb futamgyőzelmet is. A döntőben Hango az ötödik helyről rajtolva a jól időzített jokernek és az előtte zajló csihipuhi szemfüles kihasználásának hála feljött a harmadik pozícióba, és már ki sem engedte a kezéből a célig, így ralikrosszban először állhatott dobogóra. Beni az első helyről rajtolt, és egy pillanatnyi kétséget sem hagyott győzelmi szándéka felől, végül magabiztosan vitte célba a Hondát az élen.

180506_Hangodi_Zoltan



A remek eredményhez talán az is hozzájárult, hogy népes szurkolócsapat buzdította a fiúkat, köztük két neves ökölvívónk, a WBO interkontinentális bajnok Szellő Imre és az Európa-bajnok Bacskai Balázs, akik először látogattak ki ralikrossz versenyre, de nagyon élvezték az izgalmas küzdelmeket.

180506_Hangodi_Bendeguz_2

“A tegnapi nap jól indult, mert egyből tudtam az előfutamokban jó tempót menni. Jó formában voltam, tudtam készülni fizikálisan a versenyre. A kocsi beállítását is egyből be tudtuk lőni. A második előfutamon tudtam igazából jót menni, mert az elsőben beszorultam, aztán a harmadik is jól sikerült. Ugyanezt szerettem volna az elődöntőben és a döntőben is produkálni, és sikerült is, a maximális pontszámot gyűjtöttem, szóval nem lehet kifogásom” – mondta el Beni.

180506_Nagy_Kamilla

“Fantasztikus hétvégénk volt, sikerült gyakorlatilag egész hétvégén a harmadik helyen autóznom. Az elődöntőben volt egy kis hibám, visszaestem az ötödik helyre, eléggé el is keseredtem, de egy nagyon szerencsés döntős futamunk volt, időben kimentem jokerre, láttam, hogy előttem nagyon nagy lesz a matek, össze is akadtak, úgyhogy rájuk tudtam érkezni. Volt egy kis kalamajka a poros részen, de szerencsésen jöttem ki belőle. Abszolút elégedett vagyok, ez a harmadik hely és Beni első helye fantasztikus élmény. Itt vagyok négy éve, a Nissannal autóztam a SuperCarban, amit egyébként nagyon szeretek, nagyon nagy élményt ad, de azzal, hogy végre dobogós vagyok ezzel az autóval, azt hiszem sikerült bizonyítanom, hogy azért még mindig tudok valamennyire vezetni. A Ficza Feritől és a Benyó Mátétól azt gondolom, nem szégyen kikapni, itt vagyunk a dobogón, gyűjtjük a pontokat, végigcsináljuk ezt a szezont, aztán majd meglátjuk. Elég sok barátom eljött nekem szurkolni, ez komoly erőt adott nekem, köszönöm nekik, hogy itt voltak, szuper hétvégénk volt!” – értékelt Hango.

180506_Hangodi_Zoltan_2

A bajnoki folytatásra nem kell sokáig várni, két hét múlva, a pünkösdi hétvégén Máriapócson találkozik újra a mezőny.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: