DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Off-road

Szőke Márk – Új év, új cél, új esély

A sikerhez nem visz lift. Lépcsőt kell használni. Fokról fokra, lépésről lépésre, újra és újra el kell kötelezned magadat a célod mellett, mely ott vár az utolsó lépcsőfok után. Igen, olykor megtorpansz, talán meg is pihensz, leülsz az egyik fokra és onnan kémleled azt, hogy mit is értél már el eddig, erőt gyűjtesz és mész tovább…, mert tudod, hogy az álmaid mindennél többet érnek!

Szőke Márk, hazánk egyik legkiválóbb motocross versenyzője számos lépcsőfok megtétele után még mindig megy tovább, küzd, harcol, mert tudja, hogy bármit is tartogat számára a sors az minden „könnycseppet” megér. Az idén rá váró kihívásokról és célokról beszélgettünk „Macival” és tervezgettük a 2018-as idényt.

Kezdjük egy kis múltidézéssel. Egy eléggé hosszú holtszezont tudhatsz magad mögött. Hogy telt ez az időszak számodra?

Nos igen, alig vártam már, hogy elérjünk idáig, hiszen alig pár nap választ el az első versenyemig, amit nagyon izgatottan várok. Id. Németh Kornél és ifj. Kerner László segítségével készültem fel a szezonra, amit ezúton is külön köszönök neki! A CoolFit-ben, a csepeli box klubba, valamint az Esmtk-ba edzettünk. Jelenleg úgy érzem, hogy 220 százalékos vagyok, készen állok mindenre. Persze nem szeretnék elkiabálni semmit sem. Meglátjuk mit tudtunk kihozni belőle!

Tekintsünk egy kicsit a jövőbe, ha már a múltat megnéztük. Milyen tervek kavarognak most a fejedben?

Mondhatnám most azt, hogy a lehető legtöbb versenyt meg szeretném nyerni, vagy azt, hogy bajnok szeretnék lenni. Ez természetesen mind igaz és ezek mind rajta vanna a listámon. De szerepel egy extra tétel is azon a bizonyos listán. Ki szeretnék szakadni abból a jól megszokott közegből, amiben már pár éve benne vagyok. Vannak erre terveim is, és minden erőmmel és a támogatói segítségével azon vagyok, hogy ez a változás minél gyorsabban bekövetkezhessen.



Az előbb említetted a kiszakadást, a változást. Mi a legnagyobb „álmod”, amit el szeretnél érni ebben a szezonban?

Nos valljuk be őszintén minden sportoló álma egy VB cím. Azért azt én is elnézegetném a nappalimban. Azonban én már egy teljes szezonnak is nagyon örülnék. A másik titkos vágyam a Dakar. Mindig is nagyon vonzott, és szívesen olvasnám a nevemet a nevezési listán.

Te sem ma kezdted a „lépcsőzést” és egy pár fok megtétele már a hátad mögött van. Mi az a plusz, ami erőt ad neked és arra ösztönöz, hogy tovább menj?

Elég érdekes, hogy ezt kérdezed most, mert a napokban szembe találkoztam egy mondattam, ami tökéletesen leírja a választ erre a kérdésre. Így szolt: „Fogad el, ami van, enged el, ami volt és bízz abban, hogy mi lesz.” Ez az én motivációm. Mindig a jövőbe nézek és keresem az új esélyeket. Hiszem, hogy a kemény munka kifizetődik és mi keményen dolgunk.

Végül nézzük változásokat. Mi az, ami más lesz 2018-ban?

Van néhány hír a házunk táján ez igaz. Nagyon izgatott vagyok, mert egy teljesen saját csapatba kezdtem bele, amivel sok a munka, de látom benne azt, hogy meg van az értelme minden egyes mozzanatnak. Jó évnek nézünk elébe!

Álmok, célok, harcok. Kulcs a sikerhez. Ez mind szükséges ahhoz, hogy a legnagyobb vágyainkat valóra válthassuk. Szőke Márkban ezen adalékanyagok mellett a sportág iránti végtelen alázat, elkötelezettség és tettrekészség az, ami biztosíthat mindenkit, hogy Maci eléri azt, mit kitűz maga elé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: