DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Off-road

Másodszor is magyar bajnok Kiss Pál Tamás

Már a szezon vége előtt, a ralikrossz-ob máriapócsi fordulóján megvédte címét a korábbi formaautós, stílusosan győzelemmel. Kiss a hazai versenyzők becsületét is megvédte: magyar győztes a többi nemzetközileg nyitott kategóriában nem volt.

Kiss Pál Tamás a RabócsiRingen – egy olyan pályán, ahova idén harmadszor látogatott el az országos bajnokság, a mezőny mégis ismeretlenbe ugrott megváltozott nyomvonala miatt – a szezon hatodik versenyén ötödik győzelmét szerezte: ahogy már számos alkalommal, most is veretlen volt a három előfutamon, elődöntőjében, és természetesen a döntőben. Akárcsak tavaly, ismét egy versennyel a szezon vége előtt biztosította be a bajnoki címet: matematikailag már az előfutamokat követő pontosztáskor bajnok lett. Az Európa-bajnokság megegyező Supercar kategóriájában Kiss szezonját harmadik helyen zárta Peugeot 208-asával, így nem csupán hazai, hanem nemzetközi kampánya is sikeresen végződött.



A hétvége második leggyorsabbja Kárai Tamás volt, aki a dobogón is felállt a második helyre. Az osztrák Max Pucher végzett még pódiumon, a döntőben megelőzte az előle startoló Spitzmüller Csabát.

A hétvége a közép-európai zóna, azaz CEZ értékelésébe is beleszámított: a Super 1600-at az Eb-résztvevő Josef Susta nyerte Wieszt Jankó előtt, és a SuperTouringCars + 2000 kategóriát is külföldiek uralták, a szlovák Miroslav Pospichal és cseh Tomas Micik mögött a bajnokság éllovasának, Csendes Zsoltnak csak harmadik helyezés jutott. Szokásos eredmény született az STC -2000-ben, Roman Castoral újabb futamot húzott be Csirmaz Brúnó előtt. Magyar győzelem Kiss sikere mellett csak a hazai versenyzőknek szóló Magyar Kupában született Hangodi Bendegúz révén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: