DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Off-road

HTS Team: Kettős győzelem csuklótöréssel fűszerezve

Menny és pokol. A hazai motokrossz bajnokcsapat, a HTS Team versenyzőinek mindkettőből kijutott az országos motokrosszbajnokság utolsó előtti versenyén. A nehézségek dacára a bajnoki cím kapujába ért a peresztegi csapat.

Gyál, a hazai sorozat negyedik állomása egy rettegett helyszín a versenynaptárban: kicsit olyan, mint a Forma-1-ben Monaco. Speciális vezetési képességeket igényel, hogy a homokos borításán valaki gyors legyen. A precíz motorkezelésen túl brutális állóképességet követel a versenyzőktől. Aki itt nyerni tud, az joggal mondhatja magát a legjobbnak.

HTS-gyal-szvoboda3



Szvoboda négy ország legjobbja

Szvoboda Bence (25) klasszisához mérten motorozott Gyálon, aki idén csak vendégszereplő a hazai sorozatban. Az edzéseken nem tudták őt legyőzni, és az első futamot is nagy előnnyel nyerte. A második futam elején megijedt, egy technikai hibát valószínűsítve félreállt a pálya mellett, hogy meggyőződjön róla saját szemével. Mikor világossá vált számára, hogy minden a legnagyobb rendben a paripával, újra bekapcsolódott a versenybe, de akkor már a mezőny elment mellette. Őrült tempóban a második helyig tudott felzárkózni, ám a két futam alapján így is ő lett a napi értékelésben a legjobb. Ez volt a tizedik diadala a szezonban. Nyert idén versenyt az osztrák bajnokságban, Szlovákiában, Csehországban, és most már a hazai bajnokságban is feliratkozott a győztesek közé.

HTS-gyal-hugyecz-szvoboda

Hugyecz előnye tovább nőtt

A királykategória (MX Open) magyar bajnoki címére Hugyecz Eriknek (25) van a legnagyobb esélye, aki az eddigi négy állomáson a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtotta. Két győzelme mellett két második helyezés szerepel a neve mellett. A Gyálon mutatott teljesítményével tovább nőtt az előnye a pontvadászatban, 15 pont fórral várja az október 8-i szezonzáró viadalt.

Kovács a felnőttek között is helytállt

A 14 éves Kovács Ádám Zsolt ezen a versenyen mutatkozott be a hazai felnőttek között, és teljesítményével azonnal lehengerelte a szakmát. A világbajnokok között edződő ifjú titán stabilan hozta a második helyezéseket a nap folyamán az MX2-es kategóriában, maga mögé utasítva több rutinos ellenfelét. Egyedül a kategória címvédőjével - és csapattársával -, Varga Imrével nem bírt.

Csuklótörés és agyrázkódás a nap végére

Hogy ne legyen fenékig tejfel a HTS Team élete, arról Varga Imre (18) és Kiss Márk (17) gondoskodott. Varga, miután magabiztos előnnyel megnyerte a gyáli erőpróbát és egy nagy lépést tett az MX2-es bajnoki cím felé, a napot pár freestyle-os bemutató ugrással kívánta lezárni. A mókázásnak egy balul sikerült ugrás vetett véget, a háromszoros magyar bajnokot csuklótöréssel és belső vérzéssel szállították kórházba. Kiss a második futamban szenvedett el egy akkora balestet, hogy semmire nem emlékezett a versenyből. Becsületére váljon, ilyen állapotban is befejezte az etapot, és megmentette összetettbéli negyedik helyezését.

A motokrosszos idény a vége felé közeledik. A HTS Team számára két magyar erőpróba maradt hátra az idei szezonból. Október 8-án Nyársapáton, október 15-én Tápióbicskén szállnak újra nyergbe versenyzőik.

HTS-gyal-dobogo-MXopen

Végeredmény Gyál, MX Open kategória:

1. Szvoboda Bence (HTS Team), 47 pont

2. Hugyecz Erik (HTS Team), 45 pont

3. Szőke Márk (Motoaction/Monpet Team), 42 pont

4. Déczi Balázs (Husqvarna Maurer-Gép Team), 36 pont

5. Firtosvári Gábor (Motomax SE), 32 pont

A magyar bajnokság állása, MX Open kategória:

1. Hugyecz Erik (HTS Team), 179 pont

2. Szőke Márk (Motoaction/Monpet Team), 164 pont

3. Déczi Balázs (Husqvarna Maurer-Gép Team), 138 pont

4. Pergel Márk (DSF Extrém SE), 123 pont

5. Szekeres Zsolt (1WD Motorsport Egyedület), 100 pont

Végeredmény Gyál, MX2 kategória:

1. Varga Imre (HTS Team), 50 pont

2. Kovács Ádám Zsolt (HTS Team), 42 pont

3. Kruss Károly (MAMI Team Fehér), 42 pont

4. Kiss Márk (HTS Team), 36 pont

5. Ragats Roland (Motoaction/Monpet Team), 32 pont

A magyar bajnokság állása, MX2 kategória:

1. Varga Imre (HTS Team), 184 pont

2. Kruss Károly (MAMI Team Fehér), 150 pont

3. Ragats Roland (Motoaction/Monpet Team), 148 pont

4. Kiss Márk (HTS Team), 136 pont

5. Lévai Csaba (Hell KTM Kecskemét), 115 pont

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: