DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Off-road

Éllovasként érkezik Borbás Kakucsra

A Bánkuti MotorSport versenyzője, Borbás Bálint számára eddig álomszerűen alakul a 2017-es Rallycross Országos Bajnokság, hiszen a legutóbbi, pünkösdi RabócsiRing-i versenyen megszerezte élete első győzelmét, ráadásul az első három fordulót követően vezeti a Suzuki Kupa összesített pontversenyét. Hazai futamára, a KakucsRingre is átmentené eddigi lendületét.

„Nagyon-nagyon várom már a kakucsi hétvégét. Gyakorlatilag azóta ezt várom, amióta lejöttem a dobogó tetejéről Máriapócson!” – kezdi a 28 éves pilóta, aki versenyzés iránti olthatatlan vágyát és szomját a néhány hete megrendezett hivatalos kakucsi teszten csillapította valamelyest átmenetileg.

borbas-balint-kakucs-elozetes-02



„Nagyon örültem a tesztlehetőségnek. Egyrészt, mert a versenyeket leszámítva nagyon kevés alkalmam van vezetni a versenyautómat, és én szeretek minden ilyen lehetőséget megragadni a tapasztalatszerzésre, a kísérletezgetésre és arra, hogy tovább gyorsuljak. Másrészt Kakucson eddig még csak szlalomversenyeken indultam, a rallycross nyomvonalon most mentem először. Imádtam! Nagyon tetszik, hogy ilyen gyors a pálya, szerintem nekem találták ki! Valószínűleg a murvás rész még változni fog a verseny idejére, de biztos vagyok benne, hogy ez az alapvető jó érzésem nem fog elmúlni a pálya nyomvonalát illetően. Alig várom, hogy versenykörülmények között is ráhajthassak!” – mondja Borbás, akinek azért is érthető a lelkesedése, mert életében először a bajnokság éllovasaként utazhat a következő verseny helyszínére.

„Nagyon jó érzés vezetni a bajnokságot, de igyekszem két lábbal a földön maradni. Tisztában vagyok azzal, hogy Máriapócson sok minden szerencsésen alakult az én szempontomból, és hogy ez nem feltétlenül lesz mindig így, de továbbra is arra fogok törekedni, hogy az éppen adott lehetőségeimből mindig kihozzam a maximumot. Kakucson is ez lesz a célom, és persze az, hogy kiélvezzem a verseny minden pillanatát.”

borbas-balint-kakucs-elozetes-03

„Budapesthez és Szegedhez is ez a pálya van a legközelebb, úgyhogy elég sok családtag, kolléga, barát jelezte, hogy jön ki nekem szurkolni. Többen olyanok is, akik hosszú ideje szerették volna már megnézni, hogy mégis mi az, amiről mindig ilyen szenvedélyesen mesélek nekik és amire szinte minden szabadidőmet fordítom. Most végre erre is eljött a megfelelő pillanat, úgyhogy Kakucs számomra egy igazi ünnep lesz, a hazai futamom! Jó lenne már ott lenni!” – teszi hozzá végül izgatottan Bálint.  

Hangolódásképp egy rövid videóklip Borbás első győzelméről: 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: