DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Off-road

Szlovákiában indult a ralikrossz-ob szezonja

Március végén elkezdődött a ralikrossz országos bajnoksága: az elsődleges kategóriában a címvédő Kiss Pál Tamás győzelemmel nyitott, de a többi osztályt a külföldiek vitték.

A formaautósként ismertté vált, harmadik ralikrosszos szezonját teljesítő Kiss Pál Tamás, aki 2016-ban az összes magyar futamot megnyerte, melyen rajthoz állt, szokásához híven a szabadedzéstől fogva a leggyorsabb volt a 15 főt számláló SuperCars kategóriában. A miskolci versenyző mindhárom előfutamot megnyerte a Slovakia-Ring kevert felületű vonalvezetésén, a pontokat érő köztes eredménylistán az osztrák Max Pucher követte őt.

Ők nyerték a két elődöntőt is, a fináléban pedig szintén Kiss-Pucher sorrendben értek célba. A dobogóra Vass Zoltán állt még fel. A ralizást ralikrosszra cserélő Spitzmüller Csaba lett a negyedik Skodájával. Kárai Tamás, aki Kisshez hasonlóan jövő héten már a ralikrossz-Eb barcelonai nyitányán bizonyít, harmadik helyről indult, de nem ért célba.

A kilenc indulót felvonultató Super 1600-ban már a külföldiek diktáltak – a közép-európai zóna versenye a magyar mellett a szlovák, osztrák és cseh bajnokságba is beleszámít –, Josef Susta és Jan Ratajsky zárt 1-2-ben, Gerencsér Dávid szerezte meg a harmadik pozíciót. Miroslav Pospichal a SuperTouringCars +2000, Roman Castoral a -2000 kategóriákban szerzett győzelmet. Utóbbi osztályt Luigi zárta másodikként Ford Pumájával. Ezúttal az 1600 köbcentiméter alatti kategória versenyeit külön tartották, ezt Daniel Karlovits nyerte.

A Magyar Kupa mezőnyében a címet tavaly pontegyenlőséggel bukó Siebel Balázs indított sikerrel, az Astra Divízióban Szabó Szilárd, a suzukisok között Majerszky Gábor kapta a győztesnek járó pontokat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: