DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Off-road

Wieszt Jankó kategóriát vált! – Skodából Skodába ülve, az S1600 kategóriában folytatja

A nyirádi szezonzáró futamot követően értékeltük a futam és a szezon történéseit, amikor is meglepő kijelentést tett Jankó.

 “Jövőre pedig, ha minden úgy alakul, ahogy jelenleg, akkor nem fogok rajthoz állni. Ha esetleg valami, vagy valaki mellénk pártolna és úgy alakul akkor pedig nyilván szívesen mennék továbbra is ...”

Megdöbbentem…, de nem titkoltan az volt az érzésem, hogy ez a döntés nem végleges.

A napokban egyeztettünk, hogyha van valami hivatalos bejelenteni valója, akkor beszéljünk. Aztán ma megcsörrent a telefonom! Nézzük mi is Jankó bejelenteni valója a 2017. évi szezonra.

matezsoltee – Ha jól értem akkor elhagyod a “királykategóriát”  és az S1600-as kategóriában kívánod folytatni a pályafutásod. Mi áll a döntésed hátterében?

Jankó – Először is az anyagiak, másrészt amióta rallycross-ozom érdekelt ez a kategória.



matezsoltee– Egy jó kezű pilóta mellé, jó autót illik párosítani. Hogyan esett a választásod a Luigi féle Skodrira?

Jankó  – Ezzel egyetértek én is.  Amikor meghoztuk a döntést azonnal egy megfelelő autó keresésébe fogtunk, ami nem volt nehéz, mert adta magát a lehetőség.  Többször is láttam Luigit az autóval versenyezni, láttam, hogy milyen jól megy vele és számos győzelmet is szerezett vele, így nem volt nehéz a választás.

matezsoltee – Mit vársz az új kategóriától?

Jankó – Új élményeket és motivációt, valamint még pontosabb vezetési stílusra ösztönzést!

matezsoltee – Fiatal kategóriának látszik az S1600 2017-ben. Marton Gergő, Kovács Marci, Gerencsér Dávid. Izgalmas csatákat várhatunk ennek tükrében. Cél a bajnoki cím?

Jankó – Változik a helyzet! A Supercar kategóriában én voltam a legfiatalabb, jövőre pedig én leszek a kategória egyik rangidőse  .  Így van! Nem titkolt célom a kategória bajnoki címének a megszerzése!

– Köszönöm a friss infókat! Sok sikert kívánok Neked és a mögötted álló CSAPATnak!

Jankó – Én is köszönöm és ígérem, hogy igyekezni fogok!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: