DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Off-road

Leszakadt kardán és kiszakadt gömbfej, ilyen a Ralikrossz

A GFS Racing Team színeiben versenyző Csendes Zsolt a Super Touring Cars +2000 kategóriában rajtolt el Máriapócson a 2016.03.27-28.-i hétvégén. Tóth Atti csapata megfeszített munkával készült el az Opel Ascona 400 Turbóval. Az utolsó 2 nap nem aludtak semmit, annak érdekében, hogy Zsolt autója megfelelő legyen az összecsapáshoz.

Zsolt, hogyan sikerült a Máriapócsi verseny?

Elsőként köszönöm a szervizcsapat kimagasló munkáját, illetve külön köszönettel tartozom Tajminak, hogy kölcsönadta a váltóját. E nélkül nem tudtam volna indulni a versenyen.

AIMG5465



Az első szabadedzésen leszakadt a kardán a másodikon kiszakadt egy gömbfej, ezért csak egy kört tudtam menni, emiatt a gátlók beállítása elmaradt. Az első előfutamba jól elkaptam a rajtot. Tóth Atti a murvás féktavon meglökött, emiatt nem kellett gondolkozni azon, hogy mikor megyek kis joker körre. J

A harmadik előfutam alapján az elődöntőben a negyedik helyről rajtoltam. Második körben a célkanyarban kilökött egy Seat-os, akit ezért kizártak, így visszaestem a negyedik helyre. A döntőben a hatodik helyről rajtolva eljöttem harmadiknak, de futóműgondok miatt visszaestem és így csak hatodik lettem.

AIMG5554

Egész versenyen mindhárman, Tajmel Tibi, Tóth Atti és jómagam, nagyon jól ereztük magunkat! Nem a legegészségesebb három barátnak egymás ellen versenyezni Rallycrossban, de mi jó csatákat vívunk és örülök, hogy Tibit sikerült ide csábítani! A második előfutamban nagyon meg akart előzni, ennek esés lett a vége! A szervizben a fiuknak sikerült gyorsan kijavítani a sérüléseket.

Jelenleg az autó kasztni felújításán túl vagyunk, Hagymási Mikiék éppen fényezik. Új designt kap az Ascona és utána megy vissza a Pitbull Racing Team műhelyébe, ahol remélhetőleg sikerül a futómű hibákat kijavítani!

Három hét múlva Ausztriában folytatódik a CEZ bajnokság, azt követő héten Olaszország, Maggiora! Feszített lesz a program!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: