DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Off-road

Ralikrossz-ob: Kettőből kettő Kiss Pál Tamásnak

A szezon második versenyét, a húsvéti máriapócsi viadalt újra KPT nyerte. A Super 1600 kategóriában az Eb-n szereplő Szabó Krisztián vendégeskedett, és orozta el a győzelmet.

Két héttel a Slovakia Ring-i szezonnyitány után – amely az idén Európa-bajnokságban is rajthoz álló, saját csapatban versenyző Kiss Pál Tamás győzelmét hozta – rendezték a ralikrossz országos bajnokság és közép-európai zónabajnokság (CEZ) második fordulóját Máriapócson, hagyományosan húsvét vasárnap és hétfőn.

Hogy Kiss Pál Tamással ismét számolni kell a legmagasabb, SuperCars kategóriában, már a szabadedzéseket követően látszott, a Peugeot 208-cal versenyző korábbi formaautós ugyanis mindkét gyakorláson legjobb időt autózott. Bár a vasárnapi első előfutamon csak második lett a címvédő Kárai Tamás mögött, a másik kettő selejtezőt már megnyerte. Ezeken Kárai lett a második, Vass Zoltán, Mózer Attila és Wieszt Jankó gyarapodtak egy-egy harmadik hellyel.

Az első elődöntőben Kiss Pál Tamás, Wieszt Jankó és Alois Höller alkották a legjobb hármast – itt Harsányi Zoltán nem tudott elrajtolni, a kilencszeres magyar bajnok ismét balszerencsés hétvégét zárt –, a másodikban Kárai, Vass és Max Pucher végeztek elöl, így ez a hat pilóta alkotta a döntő sorrendjét. Kiss 2,052 másodperces előnnyel az év második győzelmét is behúzta, a Slovakia Ringen kizárt címvédőnek, Kárai Tamásnak be kellett érnie a második pozícióval. A dobogó legalsó fokára az osztrákok párharcát nyerő Höller állt a RabócsiRingen.

A Super 1600-as kategória különleges szereplője a ralikrossz Európa-bajnokság tavalyi harmadik helyezettje, Szabó Krisztián volt az ob szokásos résztvevői mellett. A skodás pilóta két előfutamot megnyert, majd a döntőben is maga mögött hagyta a cseh Josef Sustát. Marton Gergely állt még pódiumra a szezonnyitón győztes Kovács Marcell előtt.

A SuperTouringCars 2000 köbcentiméter feletti osztályában három BMW állt a dobogón Tóth Attila, Tajmel Tibor és Peitler Zsolt személyében, a 2000 alattiak közt Csirmaz Brúnó lett a legeredményesebb magyar pilóta a győztes Roman Castoral és Karol Sedivy mögött. Luigi, azaz Lajos Gyula ismét balszerencsés hétvégét zárt, miután csak egyetlen előfutamon tudott részt venni. A fiatal Vaskó Dominik első győzelmét szerezte a Magyar Kupában Stréhli Dominik előtt, a Junior Kupát pedig Harkányi Máté nyerte. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: