DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Off-road

Ralikrossz: Kiss Pál Tamás győzelemmel kezdte az idényt

Az Európa-bajnokságon is induló versenyző a hazai széria nyitányát nyerte magabiztosan, a magyar bajnokot viszont sportszerűtlen magatartás miatt kizárták.

A ralikrossz országos bajnokság és a közép-európai zónabajnokság (CEZ) a Slovakia Ringen vette kezdetét hétvégén. A legfelső kategória, a Supercars osztály Kiss Pál Tamás egyeduralmáról szólt: a Peugeot 208-cal versenyző korábbi formaautós idén az országos bajnokság és Európa-bajnokság fordulóin is részt vesz, évét pedig a lehető legjobb módon kezdte, mindhárom előfutam, az elődöntő és végül döntő megnyerésével.

A döntő második helyét a világbajnokságon szereplő Max Pucher szerezte meg 9 másodperces hátránnyal, míg a harmadik pozícióban Wieszt Jankó végzett. A szlovák Juraj Balaz, az osztrák Gerald Eder, illetve Vass Zoltán került még a döntőbe, a magyar pilóta azonban ott nem tudott versenyezni. A tavalyi hazai bajnokot, az Audival versenyző Kárai Tamást előfutamán zárták ki sportszerűtlen versenyzés miatt. A két előfutamon is második Csucsu nem vett részt az elődöntőben, és a kilencszeres bajnok Harsányi Zoltán szezonja is rosszul indult, ő az előfutamokon sem teljesített mért időt.

A 18 főre rúgó Supercars kategóriával ellentétben a Super 1600 csak hat indulóval állt fel, azaz mindenki garantáltan ott lehetett volna a döntőben – a tavalyi bajnok Szíjj Zsolt azonban nem jutott el odáig. Kovács Marcell szerezte a nyitány elsőségét Marton Gergely előtt.

A SuperTouringCar +2000 kategóriát az osztrák Oliver Gruber, a SuperTouringCar -2000-t a cseh Roman Castoral nyerte: itt a legjobb magyar versenyzők az ötödik Csendes Zsolt, valamint harmadik Góth Viktor lettek. A Magyar Kupa Pleivisz Tamás győzelmét hozta, míg a Junior Kupa döntőjében Hangodi Bendegúz győzött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: