DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Off-road

Vass Zoltán Nyirádon újra a dobogón

A pódium harmadik fokát tűzte ki elérendő célként az RXC Technics Motorsport versenyzője, mikor a nyirádi versenyt megelőzően reményeiről beszélt. Bár a döntőben nem volt könnyű dolga, végül pontosan ebben a pozícióban intették le.

A Nyirád Motorsport Centerben tartották a ralikrossz országos bajnokság hatodik, utolsó előtti fordulóját. A mezőny idén másodszor látogatott a nemzetközileg ismert pályára, a júniusi verseny pedig az RXC Technics Motorsport versenyzője, Vass Zoltán szezonjának legjobb eredményét, a második helyet hozta. Bár a pilóta kételkedett benne, hogy ezt sikerülhet megismételni, a dobogó harmadik fokát reális célnak nevezte meg. Végül meg is szerezte a harmadik helyet.

 „Roppant boldogok vagyunk, a vasárnapi teljesítményünk alapján nagyon kellett igyekeznünk, hogy a végén odaférjünk a top 3-ba, hiszen egész nap a negyedik helyen álltunk. A gumik nagyon fontos szerepet játszottak, gyorsabban koptak, mint amire számítottunk, ezért próbáltunk velük spórolni, hogy a végére jó állapotú abroncsot tudjunk felrakni. Nem is gondoltuk, hogy ilyen nagy lesz a különbség az új és használt gumi között. Gyakorlatilag ennek köszönhető, hogy csapattársam, Harsányi Zolit meg tudtuk előzni a döntőben, holott addig végig gyorsabb volt nálam” – kezdte beszámolóját a döntő legfontosabb mozzanatával Vass Zoltán.



„Ő már az elején kijött Joker-körre, mi a legvégére hagytuk, tehát gyakorlatilag végig előtte haladtunk, és bár nagyon kicsin múlott, elé sikerült visszajönni” – idézte fel a kilencszeres bajnok Harsányival vívott küzdelmet. Vass negyedik helyről kezdte a döntőt, ami megegyezett előfutamok után elfoglalt helyezésével. Ugyanis a SuperCars kategóriának 11 versenyző vágott neki, viszont többen lemorzsolódtak, az alacsony létszám miatt elődöntőket így nem tartottak Nyirádon. „A döntő rajtjánál volt egy kis csinnadratta, Lukács Kornél autója először felkapott Harsányi Zoliéra, majd pedig ráugrott Kárai Tamás Skodájának hátuljára. Meglöktek engem is egy picit, Harsányi Zoli néhány méteren keresztül tolt maga előtt, tehát a rajt utáni pár pillanat nem volt egyszerű, utána viszont simán tudtunk menni.”

Greinbachhoz hasonlóan a Mitsubishi Colt ismét kiválóan dolgozott, mindössze apróbb problémák jelentkeztek. „A végére történt valami a váltóval, azt éreztem, nem működik úgy, ahogy eddig, ezt meg kell majd néznünk. Az előfutamok során volt két defektünk, de szerencsére lassú lefolyásúak, csak akkor ájult el a kerék, amikor begurultam az autóval a sátrunk elé. Ezeket leszámítva tényleg nagyon jó verseny volt, sikerült elérni, amiért jöttünk. Várjuk az utolsó futamot, ott fog eldőlni, hogy sikerül-e az év végi összesítésben egy dobogós helyet szerezni ” – utalt a jelenleg pontverseny harmadik helyét elfoglaló Vass az október 23-24-én esedékes szezonzáróra Máriapócson.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: