DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Off-road

HQ Racing: Ezüstéremmel debütált Beni

Fantasztikus sikerrel kezdte az évet a HQ Racing: Beni, azaz Hangodi Bendegúz, a csapat mindössze 14 esztendős pilótája élete első versenyén a dobogó második fokára állhatott fel. Édesapja, Hangodi Zoltán slovakiaringi hétvégéjére műszaki problémák vetettek árnyat, de összességében ő is jó szájízzel emlékszik vissza a dunaszerdahelyi viadalra.

Kiválóan teljesítette élete első versenyét a mindössze 14 esztendős Hangodi Bendegúz: Beni szinte hibátlan versenyzéssel második lett a Junior Kupában a ralikrosszosok slovakiaringi idénynyitóján. Édesapja, Hangodi Zoltán számára kevésbé alakult jól a hétvége, a Nissan „ette” a féltengelyeket, a szombati első előfutamban a jobb oldali adta meg magát, vasárnap a második előfutamban pedig a bal, s mivel Hango így egyik előfutamot sem tudta befejezni, a harmadikon már nem rajtolt el.

HangodiZoltan



Hangodi Zoltán: „A szombati előfutamban a jobb féltengely tört el, vasárnap a bal, egyiket sem tudtam teljesíteni, és így már nem volt értelme nekimenni a harmadik előfutamnak. Tisztában voltunk vele, hogy ez nem egy fiatal autó, és előjöhetnek hasonló problémák, szóval nem maradt bennem csalódottság. Amikor ment az autó, akkor nagyon élveztem a versenyt, és úgy látom, a nézőknek tetszik a kocsi, szurkolnak neki, úgyhogy bár nagyon rövid az idő, teljes gőzzel azon fogunk dolgozni, hogy Máriapócsra összeálljon a gép.”

Hangodi Bendegúz: „Pilótaként ez volt az első hétvégém, de jártam már korábban is versenyeken, ezért tudtam, hogy mire számítsak. Az autó végig jól működött, a pálya viszont elég gyors volt, a hosszú egyeneseknél a féktávokat ki kellett tapasztalni. Az egyik előfutamban elrontottam a rajtot, de a mezőny végéről sikerült felkapaszkodnom a dobogóra. Összességében nagyon jól sikerült minden, nagyon örülök az eredménynek, és várom már a következő versenyt.”

HangodiBendeguz1

A ralikrosszos szezon két hét múlva Máriapócson folytatódik, s még áprilisban sor kerül a terepralis idénynyitóra is Bugacon, ahol Hango ismét harcba küldi a Klement Mosquitót.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: