DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Négy bajnokesélyes van idén a MotoGP-ben

A vb-összetettben élen álló gyári Ducati pilóta szerint ebben az évben négyen esélyesek arra, hogy megszerezzék a vb-címet: Marc Marquez, Valentino Rossi, Alex Rins és ő. Annak nem tulajdonít sok jelentőséget, hogy három futamot követően vezeti a pontversenyt, hisz nagyon szoros az élmezőny.

Ha valaki nagy nyertese volt az austini MotoGP futamnak a végső győztes, élete első futamelsőségét szerző Alex Rins mellett, az nem más, mint Andrea Dovizioso. Ugyanis a gyári Ducati pilótájaként előbb elrontotta az időmérőt, majd a 13. helyről rajtolva végül a negyedik helyen végzett, és miután a futamot fölényesen vezető vb-éllovas, Marc Marquez bukott, átvette a vezetést a pontversenyben.

dovi-2019-4-bajnokeselyes van



„Higgyék el, ez három futam után nem annyira fontos. Az volt a lényeg, hogy a gyengén sikerült kvalifikáció után minél több pontot tudjak szerezni, ami különösen akkor vált fontossá, amikor láttam, hogy Marquez és Crutchlow elesett. Ott vagyok az élen, de senki se felejtse el, négyen állunk kilenc ponton belül egymáshoz. Ugyanakkor emlékezzünk csak vissza az előző szezonokra, amikor ugyanúgy nyugodtak maradtunk ilyenkor, noha akkor a 13. helyen vártam a folytatást. keményen kell dolgoznunk tovább, lépésről lépésre haladva, és akkor az eredmények sem maradnak el” – állította a 33 éves olasz motoros.

Ugyanakkor Dovizioso kijelentette, immár abszolút bebizonyosodott, hogy az idei vb-harc négy pilóta között fog eldőlni, ugyanis maga mellett Marquez, a sokadik virágzását élő Valentino Rossi, valamint a pályafutása első MotoGP-sikerét elérő Alex Rins is esélyes a bajnoki címre. Ez pedig a mezőny tagjai és a rajongók mellett a sportfogadás online térben való űzését kedvelő szerencsehajhászok számára is izgalmas szezont vetít előre.

„Emlékezzenek csak vissza, én már télen megmondtam, hogy Rinsszel számolnunk kell. Ráadásul Valentino is csodálatos formában van, és a Yamaha, valamint a Suzuki is nagyon erős csomaggal rendelkezik, azaz ezúttal nem csak Marc lesz az egyetlen ellenfelem a bajnoki csatában. Előfordulhat, hogy a szezon további részében mások is felzárkóznak ránk, de jelenleg mi négyen vagyunk a vb-esélyesek. Jönnek az európai futamok, és ezúttal a Ducati is erősebb, mint korábban. Megvan a kellő önbizalmam, főleg egy ilyen hétvége után, amikor egy elrontott időmérő után negyedik lettem, így semmi okom a panaszra” – mondta Dovizioso.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: