DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Csúnya volt, de versenybaleset

Nem neheztel Franco Morbidellire az utolsó körben történt ütközésért a Yamaha spanyol versenyzője, aki arról is beszélt, hogy miért választotta a lágy gumikat a versenyre.

Franco Morbidelli az utolsó körben találta el hátulról Maverick Vinalest, amelynek páros bukás lett a vége. Bár az olaszhoz márkatársa is odament segíteni az incidens után, szerencsére mindketten megúszták sérülés nélkül a balesetet. Morbidelli így elevenítette fel a történteket a Crash.net hasábjain: „Nagyon jó verseny volt az utolsó körig. A hatodik helyért csatáztam, amikor utolértem Vinalest. Nem akartam előzéssel próbálkozni, de nem tudtam rendes féktávot venni a dupla szélárnyék miatt. Talán ez, illetve az ő bevágási kísérlete Petrucci előzésére vezetett ahhoz, hogy mindketten elestünk. Kár mindkettőnkért, de szerencsére mindketten jól vagyunk.”

Maga Vinales sem neheztel a Petronas Yamaha versenyzőjére: „Csúnya volt, de szerintem versenybaleset. Láttam a visszajátszást. Az utolsó körben jártunk, mindannyian próbáltuk a legjobbunkat nyújtani, szóval ez csak egy hiba volt, ez van. Lehet, hogy a következő versenyen pedig én fogom ugyanezt a hibát elkövetni. Meg lehet ezt magyarázni, nincs probléma. Franco elég rosszul nézett ki, miután felálltam, szóval szerencse, hogy mindketten jól vagyunk” – mondta el a spanyol, aki arról is beszélt, miért a lágy keverékű abroncsokkal állt rajthoz, és hogy megint a versenyen jelentkeztek gondok:

„Egyértelműen a lágy gumi volt a jó döntés, mert bár nem rajtoltam jól, az első körben sokakat vissza tudtam előzni, így talán a kör végén harmadik vagy negyedik voltam, ami nem rossz” – magyarázta Vinales a Yamaha sajtóközleményben. „A motor viszont nem működött tökéletesen, szóval tovább kell dolgoznunk, hogy megpróbáljuk megoldani a következő versenyre. Hogy őszinte legyek, minden pályán jól érzem magam, megmutattuk, hogy komoly potenciál rejlik bennünk. Mindig a futamon adódnak problémáink. Ha a motor rendben van, mindig ott vagyok az első háromban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: